Ειδήσεις

Προτεραιότητα στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και στη νεανική επιχειρηματικότητα


Αυτό ήταν  το αποτέλεσμα της διαβούλευσης για το νέο LEADER στο Δήμο Παλαμά όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα εφαρμογής της διαδικτυακής πλατφόρμας mentimeter και καταγράφηκε με on-line ψηφοφορία η γνώμη και οι απόψεις 31 συμμετεχόντων.

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την ΑΝΚΑ ΑΕ, τον Δήμο Παλαμά και τον Εμπορικό Σύλλογο παραβρέθηκαν πολιτιστικοί σύλλογοι, επαγγελματίες και αγρότες.

Συζητήθηκαν οι ανάγκες, οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι προτεραιότητες ανάπτυξης της περιοχής και ιδιαίτεραη αξιοποίηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Επισημάνθηκε το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου το οποίο εκφράζεται μέσα από τη δραστηριότητα των πολιτιστικών και γυναικείων συλλόγων.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ‘έξυπνες” δράσεις συνεργασίαςμεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και συλλογικών φορέων και μπορούν να έχουν σημαντικό κοινωνικό ή περιβαλλοντικό αποτύπωμα (π.χ. φροντίδα ηλικιωμένων, αντιμετώπιση ενεργειακής φτώχειας κ.α.)

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος αναζητήστε τη σχετική διαδικτυακή φόρμα https://docs.google.com/forms/d/17UIQTQABwzOAG4-D0apLt0j3ZaC9XbQYY6bwksnAxDU/edit

Επόμενη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τον πληθυσμό για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027 στο Δήμο Σοφάδων.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας είχε η ΕΑΣΥ
Επόμενο άρθρο Και άλλα ναρκωτικά εντόπισε η Αστυνομία Καρδίτσας