Ειδήσεις

Πρώτη νίκη και υπεράσπιση της έδρας για Απόλλωνα Καρδίτσας


Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ και την υπεράσπιση της έδρας του σημείωσε ο Απόλλων Καρδίτσας. Για τη 2η αγωνιστική, η ομάδα της Καρδίτσας υποδέχτηκε τον ΑΟ Καλαμπάκας και επικράτησε με 52-49, για να ανοίξει με τον καλύτερο τρόπο τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Για να φτάσει στο ροζ φύλλο, ο Απόλλων χρειάστηκε να ξεπεράσει τις σοβαρότατες απουσίες του Κούτριου, του Τσέγκου και του Βούλγαρη και να σταθεί ψύχραιμος αλλά και τυχερός στο φινάλε του αγώνα.

Με τη συνδρομή 150 φιλάθλων, στην πλέον ενθαρρυντική προσέλευση του κοινού για τους «κυανόλευκους» στο παλαιό κλειστό γυμναστήριο της Καρδίτσας, η ομάδα του Γιάννη Κοβάτσεφ πήρε την ουσία, σε ένα ματς που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Εντούτοις, σε αυτό το σημείο αυτό, που μετρά είναι η ουσία για ένα ολοκαίνουριο και νεανικό σύνολο που χρειάζεται χρόνο για να βρει ομοιογένεια και αγωνιστική ταυτότητα, δείχνοντας ότι είναι σε καλό δρόμο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά και στο 1ο δεκάλεπτο που έληξε 8-10, το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η εκατέρωθεν αστοχία. Η 2η περίοδος κύλησε ιδανικά για τον Απόλλωνα που προσπέρασε στο σκορ, έτρεξε αρκετές φορές στο ανοιχτό γήπεδο και με τους Κατσαρό, Μπαϊμάκη, Ρουκά να κινούν τα επιθετικά ηνία, το επιμέρους 17-6, διαμόρφωσε το 25-16 του ημιχρόνου.

Στο 3ο δεκάλεπτο ο ΑΟ Καλαμπάκας επέστρεψε στο ματς και με διαδοχικά τρίποντα του Ούτου και του Δρουμάκα μείωσε σε 29-27. Ρουκάς, Ντασιώτης και Μπαϊμάκης ήταν πάλι εκεί για τον Απόλλωνα να προσφέρουν επιθετικές λύσεις σε ένα χαμηλό τέμπο και έτσι να διατηρήσουν μπροστά τους γηπεδούχους ως το τέλος της 3ης περιόδου που έληξε με 38-34.

Στην τελευταία περίοδο, ο ΑΟ Καλαμπάκας γύρισε την άμυνά του σε ζώνη, ενώ προσπάθησε να πάει περισσότερο στην επαφή, με αποτέλεσμα το ματς να γίνει πιο κλειστό και να έχει λεπτές ισορροπίες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν σε δύο περιπτώσεις και μάλιστα στο 39’ ήταν μπροστά με 47-49. Το καλάθι του Ντασιώτη έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στην επόμενη επίθεση, ο Πάσχος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, 50” πριν το τέλος για το 52-49.

Ακολούθησαν δραματικά δευτερόλεπτα, με τον Απόλλωνα να κερδίζει αντιαθλητικό φάουλ και τον Πάσχο να αστοχεί σε δύο βολές. Στη συνέχεια ο ΑΟ Καλαμπάκας αμύνθηκε αποτελεσματικά, κέρδισε φάουλ, με τον Ούτο να αστοχεί σε δύο βολές, όμως στη διεκδίκηση της μπάλας στο ριμπάουντ, αυτή κατέληξε άουτ για τους φιλοξενούμενους. Με 1,4” να απομένουν, ο ΑΟ Καλαμπάκας κατάφερε να βρει σουτ τριών πόντων με τον Μάντζο, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έτσι το 52-49 έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα που πλέον μετρά ρεκόρ 1-1 στο πρωτάθλημα.

Ο Απόλλων Καρδίτσας αφιερώνει τη νίκη στον προπονητή Κώστα Ναούμ και του εύχεται καλή ανάρρωση μετά την πρόσφατη χειρουργική του επέμβαση. Επίσης, εύχεται στον ΑΟ Καλαμπάκας καλή συνέχεια με επιτυχίες στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 8-10, 25-16, 38-34, 52-49

Απόλλων Καρδίτσας (Ι. Κοβάτσεφ): Πάσχος 9 (1), Παπανδρέας, Nτασιώτης 5 (1), Ρουκάς 12, Κατσαρός 11 (1),  Μπρούτσος, Παλάτζας, Μπαϊμάκης 9 (1), Μανώλης, Λιακόπουλος 2, Τσανάκας 4.

ΑΟ Καλαμπάκας (Κ. Σπανός): Αθανασούλας, Φώτης 2, Μάντζιος 3 (1),  Μάνθος 1, Βλαχοδήμος,  Παπατζημόπουλος 2, Κ. Σπανός 9 (1), Κοτζαμάνης, Βλαχογιάννης, Κ. Ούτος 11 (2), Δρουμάκας 21  (2), Παπαπούλιος.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

ΑΣ Βαλίος – Κρόνος Τυρνάβου 62-46
ΓΣ Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» – Πελασγιώτιδα Λάρισας ΑΝΑΒΟΛΗ
ΚΒΑ – ΕΑΛ 48-49 παρ. (46-46 κ.α.)
Απόλλων Καρδίτσας – ΑΟ Καλαμπάκας 52-49
Ρεπό: ΓΣΕ Ελασσόνας

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (22-23/10):

ΕΑΛ – Απόλλων Καρδίτσας
ΑΟ Καλαμπάκας – ΓΣ Μουζακίου «Γ. Πασιαλής»
Πελασγιώτιδα Λάρισας – ΑΣ Βαλίος
Κρόνος Τυρνάβου – ΓΣΕ Ελασσόνας
Ρεπό: KBA

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο: 12 χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίας φτώχειας
Επόμενο άρθρο Σε παρουσιάσεις βιβλίων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας