Ειδήσεις

Πρώτη συναυλία της νεοσύστατης παιδικής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως


Το απόγευμα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία με τίτλο «ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» της νεοσύστατης παιδικής χορωδίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως με την ονομασία «ΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ» και την συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού του Συλλόγου Ιεροψαλτών Καρδίτσας.

Ακούστηκαν ύμνοι της δεσποτικής εορτής της του Χριστού Γεννήσεως, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Το Βυζαντινό Χορό του Συλλόγου Ιεροψαλτών Καρδίτσας διηύθυνε ο κ. Θωμάς Βλάχος, Πρόεδρος του Συλλόγου και Πρωτοψάλτης της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Την παιδική χορωδία διηύθυνε ο κ. Πέτρος Τσιπερόπουλος. Το συντονισμό και τη διδασκαλία της χορωδίας έχουν ο κ. Πέτρος Τσιμπερόπουλος και η κ. Φωτεινή Καραμήτρου. Συμμετείχαν οι κ. Χρήστος Κιτσόπουλος, κ. Θεοφάνης Κιτσόπουλος, κ. Κωνσταντίνος Σκριμπόνης, κ. Σπυρίδων Τάκας και κ. Τζωρτζίνα Κιτσοπούλου.

Παράλληλα, ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Δημήτριο Τσουκάλη για τη δράση της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκεκριμένα για την δραστηριοποίηση του Παιδοψυχιατριακού Τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας που παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, συμβουλευτικής, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών, καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς. Στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρο, Παιδοψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και Ειδικό Παιδαγωγό.

Το συντονισμό είχε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Καλλιώρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος κλείνοντας την Χριστουγεννιάτη Εκδήλωση ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσοι κοπίασαν για να έχουμε αυτό το τόσο όμορφο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κυρίως όμως ευχαρίστησε τους γονείς, οι οποίοι εμπιστεύονται την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους στην τοπική μας Εκκλησία.

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές και κάλαντα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικες ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιο