Ειδήσεις

Πρώτο κουδούνι και Αγιασμός στα Σχολεία του Δήμου Σοφάδων


Το πρώτο κουδούνι χτύπησε το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία του Δήμου Σοφάδων σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας 2021-2022. Οι μαθητές φορώντας την απαιτούμενη μάσκα και με αισιοδοξία  ότι φέτος θα πάνε όλα καλά, έδωσαν το παρόν στην καθιερωμένη τελετή Αγιασμού.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος , παρέστη στον καθιερωμένο αγιασμό στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σοφάδων, στο 2ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων, καθώς και στον κοινό Αγιασμό του ΕΠΑΛ Σοφάδων, του ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΚ, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Θώμη Καφάση-Δεδηλιάρη και Γεώργιο Τσινόπουλο και τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Αθ.Παππά .

Τους Αγιασμούς  τέλεσε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Γώγος ο οποίος μετέφερε στους μαθητές το μήνυμα του Σεβασμιότατου κκ Τιμόθεου.

Στο μήνυμά του ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος αναφέρει:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί πάντα ένα νέο ξεκίνημα, πιο ελπιδοφόρο. Γνωρίζουμε ότι αποτελεί ύψιστο καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας, να τους παρέχουμε τις δυνατότητες να υλοποιήσουν όσα ονειρεύονται

Φυσικά δεν παραβλέπουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Η  νέα σχολική χρονιά αρχίζει με πολλές και διαφορετικές συνθήκες, με δεδομένα που δεν έχουμε ξαναζήσει και διαρκώς μεταβάλλονται.

Λόγω αυτών των ιδιαιτεροτήτων η έναρξη της σχολικής περιόδου συνδυάζεται με ένα μεγαλύτερο βάρος προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δείξαμε όμως όλο αυτό το διάστημα πως μπορούμε να βγούμε από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, πως όλοι μαζί  μπορούμε να τα καταφέρνουμε.

Γι’ αυτό και παρακαλώ όλους, να συνεχίσουμε αυτή την κοινή προσπάθεια, να ακούμε τους επιστήμονες και να ακολουθούμε όλους τους κανόνες  και τα απαραίτητα μέτρα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς πως  η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ως δήμαρχος, θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε ανάγκη, σε κάθε καθημερινό θέμα που χρειάζεται επίλυση.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους.»

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κ. Τσιάρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθρο Σημαντικές συναντήσεις του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα στη ΔΕΘ