Ειδήσεις

Πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για το 4ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας


Το 4ο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υλοποίησε τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα: Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, της Ελλάδας της Κύπρου και της Ομογένειας, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. των προέδρων της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχει ως βασική επιδίωξη να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία της Κύπρου, την ανθρωπογεωγραφία της, το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και τέλος το Κυπριακό πρόβλημα. Ακόμα στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση, η συνεργασία και η επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.  Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα έφτασαν τις 1300 !

Τα νήπια ασχολήθηκαν σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα με το θέμα της Κύπρου (γλώσσα-μαθηματικά-περιβάλλον-εικαστικά) και με τη χρήση εργαλείων web2 προσέγγισαν τα αξιοθέατα, τα ιστορικά-θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία του νησιού. Προσεγγίσαμε τα γεγονότα του 74 μιλήσαμε για την εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα, μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα συνδέσαμε με τα πρόσωπα του τόπου μας που έγιναν ήρωες τους πέντε πεσόντες και τους εφτά αγνοούμενους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τρεις καλλιτεχνικές δημιουργίες:

  1. Ταινία αφιέρωμα στον αγνοούμενο συνταγματάρχη Γρηγόρη Ραχωβίτσα
  2. Εικαστική δημιουργία ζωγραφίζοντας τα Λευκαρίτικα κεντήματα
  3. Ταινία παράσταση του θεάτρου σκιών ο Καραγκιόζης στην Κύπρο με τίτλο: Αδέρφια Κύπριοι αγωνιστείτε, που τιμήθηκε από την καλλιτεχνική επιτροπή του προγράμματος με το πρώτο βραβείο. Και οι τρεις δημιουργίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://blogs.sch.gr/4nipkarditskar/ του Νηπιαγωγείου.
Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Καποδιστρίου
Επόμενο άρθρο Κλειστή η οδός Χαρίτου το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας