Ειδήσεις

Πρωτοβουλία πολιτών για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας και του προστίμου σε μη εμβολιασμένους


Το προσεχές Σάββατο 16-4-22 και ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας πραγματοποιείται πανκαρδιτσιώτικη συγκέντρωση για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού:

Παρά το γεγονός ότι η «πανδημία» από ότι φαίνεται οδεύει προς το τέλος της και ενώ πολλές χώρες η μία μετά την άλλη καταργούν τα έκτακτα μέτρα, η κυβέρνηση επιβάλλει μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ σε πολίτες 60 χρονών και άνω που αρνούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Μια πράξη εκδικητική και εισπρακτική που κυρίως θα πλήξει τους οικονομικά αδύναμους που δεν έχουν να πληρώσουν ή θα τους εκβιάσει να εμβολιαστούν καταπατώντας κάθε συνταγματικό, ιατρικό και έννομο δικαίωμά τους.

Η προσωρινή αναστολή του μέτρου από τις 15 Απριλίου 2022 μέχρι το επόμενο φθινόπωρο, όχι μόνο δεν ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα, αλλά κρατά σε διαρκή ομηρία χιλιάδες πολίτες και εθίζει  την κοινωνία σε μέτρα αυταρχικά και σκανδαλώδη.

Παράλληλα συνεχίζει την δίωξη-απόλυση των «απείθαρχων»  υγειονομικών μέχρι το τέλος του 2022.

Δύο κατασταλτικά μέτρα ενάντια σ’αυτές τις ομάδες του πληθυσμού, που αν ως κοινωνία τα δεχτούμε τότε είναι περισσότερο από σίγουρο ότι σύντομα θα επεκταθούν  και σε άλλες ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες εργαζομένων. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επανέρχεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ο εμβολιασμός θα αποτελεί προϋπόθεση για να έχει κάποιος εργασία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να είναι «ελεύθερος» να συμμετέχει στην κοινωνική ζωή.

Η υγεία του λαού δεν χτίζεται με διαλυμένο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, με φτωχοποιημένους πολίτες με πανάκριβο ρεύμα και θέρμανση, με περικοπές προϋπολογισμού, διαχωρισμούς, πρόστιμα και απολύσεις.

Και επειδή πιστεύουμε ότι ως πολίτες πρέπει να σταθούμε με ατομική και συλλογική ευθύνη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πού με το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» καταργούνται τα δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, πήραμε την πρωτοβουλία να αναλάβουμε δράση οργάνωσης και αντίστασης για να διεκδικήσουμε:

Εδώ και τώρα

1) Κατάργηση όλων των τιμωρητικών προστίμων για τους πολίτες άνω των 60 χρόνων.

2) Κατάργηση του υγειονομικού πιστοποιητικού και των διαρκών ελέγχων. Όχι στους τεχνητούς διαχωρισμούς.

3) Άμεση επαναπρόσληψη όλων των υγειονομικών που διώκονται και τέθηκαν σε αναστολή. Ενίσχυση του ΕΣΥ. Όχι στην ιδιωτικοποίησή του, που προετοιμάζεται.

Η πρώτη δημόσια συνάντηση της επιτροπής αγώνα με τους θιγόμενους αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσαςτο προσεχές Σάββατο 16-4-22 και ώρα 7 μ.μ.

Εμείς οι υπογράφοντες το κείμενο, εμβολιασμένοι και μη, άνω των 60 και κάτω των 60, καλούμε φορείς και πολίτες να πάρουν δημόσια θέση στα αιτήματά μας και να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, Αξιοπρέπειας, Τιμής και Προάσπισης της ίδιας της Ζωής. Πρόκειται  για μια υπόθεση που αφορά όλη την κοινωνία.

Το παραπάνω κείμενο έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής  47 πολίτες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 156.000 ευρώ για το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Στην πανθεσσαλική συγκέντρωση συμμετέχουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις Καρδίτσας