Ειδήσεις

Προβολή του ντοκιμαντέρ Το Ίχνος του Χρόνου


    Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας έχει την τιμή να διοργανώνει την ειδική προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της κας Διονυσίας Κοπανά με τίτλο «Το ίχνος του Χρόνου», την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στις 9 το βράδυ,  στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

«Το Ίχνος του Χρόνου» είναι μια ταινία  για τον χρόνο, τη μνήμη, τη νοσταλγία. Μια ταινία για τη γοητεία της αρχαιολογίας και της ανασκαφής, μέσα από το post mortem πορτρέτο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικών Ταινιών της Ροσένια (Κατάνια, Ιταλία), καθώς και το 2o Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – DocFest, ενώ συμμετείχε  στο φεστιβάλ Αντάλιας στην Τουρκία, στο  Φεστιβάλ ταινιών για την αρχαιολογία στη Φλωρεντία, στο  «Arkhaios film festival» των ΗΠΑ, στο «The archaeology channel film festival», στο «GrecDoc festival» της Γαλλίας, στο  Φεστιβάλ Λονδίνου, καθώς και στα Φεστιβάλ Χανίων & Ιεράπετρας.

    Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων ωστόσο, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 24410-25219 (08.00-14.00)

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα στο Spetsathlon 2022