Ειδήσεις

Ψηφιακή περιήγηση του ΣΔΕ Καρδίτσας στη Δημοτική Πινακοθήκη


Την Τετάρτη 15-12-2021, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων για την επαφή των εκπαιδευομένων με την τέχνη, επισκέφθηκε το ΣΔΕ Καρδίτσας η υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης του νομού μας, κ. Μαρία Γιαννέλου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης της, οι εκπαιδευόμενοι περιηγήθηκαν ψηφιακά στο έργο του διακεκριμένου Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δ. Γιολδάση. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής του καλλιτέχνη, όπως τοπιογραφίες, προσωπογραφίες και αναπαραστάσεις από καθημερινές ασχολίες απλών ανθρώπων μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά στοιχεία της τέχνης του, που είναι η φυσικότητα και ο ρεαλισμός.

Οι εκπαιδευόμενοι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την λεπτομερέστατη ξενάγηση της κ. Γιαννέλου, που με μεγάλη διάθεση και γνώση μάς «μύησε» στον κόσμο της τέχνης, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για μελλοντικές παρουσιάσεις και γνωριμία των εκπαιδευομένων και με άλλες μορφές τέχνης.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση της Πράσινης Αριστεράς με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Δωρεά drone από το Δήμο Αργιθέας στην 8η ΕΜΑΚ