Ειδήσεις

Ψηφιακό άλμα στο Δήμο Παλαμά και δράσεις καινοτομίας και συμμετοχικότητας


Ο Δήμος Παλαμά υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακής μετάβασης με άμεση εφαρμογή και ως υποδομή για τα επόμενα χρόνια ενσωματώνοντας διαδραστικές υπηρεσίες ενημέρωσης, συμμετοχής και εξυπηρέτησης από το διαδίκτυο και το κινητό. Η ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα  είναι διαθέσιμη μέσα από το νέο δικτυακό τόπο www.palamas.gr και περιλαμβάνει καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες  που μπορούν να αξιοποιήσουν οι δημότες, οι επισκέπτες, ο απόδημος ελληνισμός και κάθε ενδιαφερόμενος. Μέσα από το www.palamas.gr υπάρχει πρόσβαση σε αυτόματο ψηφιακό βοηθό που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, εφαρμογή στο κινητό για την καταγραφή προβλημάτων και αιτημάτων σε χάρτες, ψηφιακή πλατφόρμα συμμετοχικότητας και διαβούλευσης που λειτουργεί ως ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και προωθεί την συμμετοχική διακυβέρνηση. Βασικός άξονας είναι και η προώθηση και παρουσίαση των δράσεων η δυνατότητα αξιολόγησης από όλους. Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές αποτελούν ένα πρώτο σημαντικό βήμα που υλοποιήθηκε με ελάχιστους πόρους και με την ενεργή συμμετοχή των στελεχών του δήμου και εντάσσεται στην νέα ψηφιακή στρατηγική η οποία θα έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνολικά για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Αναλυτικά οι εφαρμογές 

  • Ο αυτόματος ψηφιακός βοηθός – Chatbot του Δήμου Παλαμά

Το νέο chatbot λειτουργεί μέσα από τα διαδεδομένα δίκτυα, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης ή κάποιας πρόσθετης εφαρμογής και δίνει αυτοματοποιημένες πληροφορίες στους χρήστες, ενημερώνοντας τους άμεσα και γρήγορα για όλα τα θέματα του Δήμου.

  • Πλατφόρμα Ανοιχτής Διαβούλευσης Δήμου Παλαμά

Μέσω της πλατφόρμας Διαβούλευσης, πολίτες και συλλογικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις για τα έργα και τις δράσεις που πραγματοποιούνται, ενώ είναι σε θέση να προτείνουν και τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για έργα προς υλοποίηση. Εκτός από τις ιδέες τους, οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν ήδη αναρτημένες προτάσεις και σχέδια.

Στην πλατφόρμα μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος, είτε μεμονωμένα ως πολίτης είτε ως εκπρόσωπος  συλλογικού φορέα.

  • Ο Δήμος στα χέρια σου – CityOn Δήμου Παλαμά

Το CityOn είναι μια ολοκληρωμένη mobile εφαρμογή – προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις  η οποία παρέχει ποικίλες δυνατότητες, όπως ψηφιακές υπηρεσίες, online συμμετοχή για τη βελτίωση της πόλης, ενημέρωση για χρήσιμες πληροφορίες, προνόμια και παροχές, πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος, καθώς παρέχει και την δυνατότητα για  διαδραστικές ειδοποιήσεις (pushnotifications).

Η εφαρμογή #CityOn του Δήμου Παλαμά είναι ανοιχτή προς όλους τους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Παλαμά, αλλά και της εφαρμογής για iPhone και Android.Bρεςτο app του City On στο App Store και Google Play

●     Cityworks Δήμου Παλαμά

Με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα προβολής Έργων και Δράσεων σε χάρτη – Cityworks, όλες οι ενέργειες του Δήμου αποτυπώνονται με γεωγραφική – πληροφοριακή αναφορά σε πραγματικό χρόνο,  ενώ παρέχονται παράλληλα στοιχεία για το στάδιο υλοποίησης τους. Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα κρατά τους πολίτες σε συνεχή ενημέρωση, αναβαθμίζοντας τη σχέση τους με τις τοπικές αρχές, αφού εξασφαλίζεται η διαφάνεια, η συμμετοχικότητα κι η λογοδοσία σε κάθε νέο έργο του Δήμου.

Παράλληλα, παρέχεται στους πολίτες η πρωτοποριακή δυνατότητα να αξιολογήσουν κάθε καινούργια τοπική δράση, διατυπώνοντας εύκολα και άμεσα την άποψή τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώσεις στο δρόμο Μητρόπολη -Τσαρδάκι
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν αντιπλημμυρικά έργα στο Αρτεσιανό