Ειδήσεις

Ψηφίζω Ελλάδα – Του Κώστα Βλάχου


-Βαίνομεν… -Προς ευρωεκλογές ; -Όχι, με ευθύνη και της Ευρώπης  προς  μεγάλες καταστροφές. -Γιατί; – Γιατί  οι πόλεμοι  βρίσκονται  πάντα  στην  πρώτη γραμμή. -Είπα ευτυχώς  που  δεν μας ζήτησαν  για την Ουκρανία στρατό και έγινε και αυτό .

Οι Άγγλοι  ζήτησαν να σταλεί στην Ουκρανία  εκστρατευτικό  σώμα του ΝΑΤΟ .  Αυτό σε  τρίτο παγκόσμιο  οδηγεί  και κανένας δεν  βγήκε να πει πως διαφωνεί .

  • Είναι επειδή το αίτημα  δεν έχει  επισήμως  διατυπωθεί.
  • Όταν  φτάσει εκεί δεν υπάρχει επιστροφή.

Οι δηλώσεις  του Άγγλου  αρχηγού  ενόπλων   δυνάμεων και του  Ναυάρχου Ολλανδού  προέδρου  της  πανίσχυρης  στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ , ότι  οι πολίτες   πρέπει να προετοιμάζονται για πόλεμο  ΝΑΤΟ  -Ρωσίας είναι πολύ ανησυχητικές. Ο  ναύαρχος  τους κάλεσε να συγκεντρώσουν  νερό, μπαταρίες, φακό, ώστε να επιβιώσουν  τις πρώτες τριάντα έξη ώρες του πολέμου.

– Και  μετά τις τριάντα  έξη ώρες ;

-Εγώ  που  δεν έχω  γνώσεις  στρατιωτικές  κατάλαβα

ότι   μετά τίποτα δεν θα χρειάζονται , όπως όλοι  οι νεκροί.

-Ξεφύγαμε   ,τι θα ψηφίσεις στις Ευρωεκλογές ;

– Εάν ψήφιζα  , δεν θα ψήφιζα κανένα κόμμα που δεν αντέδρασε  στη συμμετοχή  της χώρας  στο πόλεμο.  Σέβομαι τη νέα γενιά , σε καμία  περίπτωση  δεν μπορώ να τη φανταστώ προπολεμική. Θέλω να έχει μέλλον στη ζωή.

-Δεν θα ψηφίσεις τελικά ;

-Όχι , ενταχθήκαμε  στην Ευρώπη  θεωρώντας την  τότε  οικονομική κοινότητα .  Τώρα εξελίχτηκε σε  στρατιωτική  φιλοπόλεμη συμμαχία . Δεν  τη θέλω αυτή την Ευρώπη.

Τα  μεγαλύτερα  μικρά  κόμματα   επειδή δεν ρωτήθηκαν  για  την εμπλοκή μας  στο πόλεμο αντιδρούν  ,ενώ κατά  βάση συμφωνούν .

Αλλά και να μην συμφωνούν ,αφού δεν  διατυμπανίζουν  τις  αντίθετες θέσεις τους  είναι σαν να συμφωνούν

-Είσαι με τη Ρωσία ;

-Ούτε  με τη Ρωσία , ούτε με την Ουκρανία  ,με την Ελλάδα είμαι.

Τι  τους θέλουμε τους Ευρωβουλευτές όταν για όλα τα κρίσιμα θέματα σιωπούν. Άκουσες  πολλούς με την εμπλοκή της Ελλάδος στον πόλεμο να αντιταχθούν.

Που καταντήσαμε ,δεν φτάνει  που πιέζουν οι Αμερικανοί για τα ρωσικά οπλικά συστήματα, s-3oo κλπ ,  μας πιέζουν και οι Ουκρανοί. Το ίδιο συμβαίνει με την Κύπρο. Πιο πολύ από όλους ο Ερντογάν θα μας

ευγνωμονεί.

Σε κάθε περίπτωση ο λαός πρέπει να ενημερωθεί.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Δώρα Γούλα Επικεφαλής της Γραμματείας Ισότητας και Ατομικών - Κοινωνικών Δικαιωμάτων της ΓΣΕΕ
Επόμενο άρθρο Αύριο Τρίτη η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών