Ειδήσεις

Πτυχιακές, Διπλωματικές και Προαγωγικές Εξετάσεις των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής


Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 10 Ιουνίου τρέχοντος έτους οι απολυτήριες εξετάσεις της θερινής περιόδου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» της Ιεράς μας Μητροπόλεως, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου. Ενώπιον της εξεταστικής Επιτροπής που ορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους έντεκα σπουδαστές της Σχολής στους οποίους απονεμήθηκαν πτυχία και διπλώματα.

Συγκεκριμένα η Εξεταστική Επιτροπή αποτελούνταν από τους:

Ηλία Καπέλα, Διευθυντή της Σχολής, ως πρόεδρο

π. Θωμά Κάια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ως μέλος

π. Σωτήριο Τσούγκα, Ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Καθηγητή βυζαντινής μουσικής, ως μέλος

π. Ιωάννη Φαφούτη, Ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Καθηγητή βυζαντινής μουσικής, ως μέλος

κ. Σεραφείμ – Παναγιώτη Κυρίτση, Καθηγητή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ως μέλος

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παρέστη η Καθηγήτρια μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας κ. Ιωάννα Αντωνίου.

Κατά τη διαδικασία των εξετάσεων απονεμήθηκαν οκτώ πτυχία και τρία διπλώματα βυζαντινής μουσικής σε σπουδαστές τόσο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, όσο και σε σπουδαστές άλλων περιοχών (Καρυστία, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Νευροκόπι Βουλγαρίας, Φιλιππούπολη κ.λπ.).

Το επίπεδο σπουδών της Σχολής θεωρείται από τα υψηλότερα στον ελλαδικό χώρο και αποτελεί πόλο έλξης σπουδαστών και άλλων περιοχών τόσο της πατρίδος μας όσο και του εξωτερικού.

Πολλοί απόφοιτοι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι της Σχολής μας κοσμούν αναλόγια των Ναών της Μητροπόλεώς μας, αλλά και άλλων Μητροπόλεων.

Επίσης, στις 13 και 14 Ιουνίου τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις των σπουδαστών της Σχολής με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και των καθηγητών της Σχολής.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νέο γήπεδο ποδοσφαίρου θα αποκτήσει η Καρδίτσα