Ειδήσεις

Ραντεβού στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ!


Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 20:00 το βράδυ στο Παυσίλυπο (έναντι του 3ου Δημοτικού Σχολείου) θα διεξαχθεί το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων είναι εμπνευσμένο από του στίχους του Κώστα Βάρναλη:

Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον

Στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, καθετί που βλέπει και ακούει κανείς είναι φτιαγμένο από μαθητές για μαθητές. Η δίψα και το μεράκι μας για τέχνη και αθλητισμό βρίσκει διέξοδο. Τραγουδάμε, χορεύουμε, ανεβάζουμε θεατρικές παραστάσεις, οργανώνουμε αθλητικά τουρνουά και άλλες, πολύμορφες δραστηριότητες.

Τα τελευταία χρόνια περάσαμε και περνάμε πολλά. Η καθημερινότητα μας “πνίγει”, μας γεμίζει άγχος και ανασφάλεια. Οι μέρες και οι ώρες των Μαθητικών Φεστιβάλ είναι αφιερωμένες σε εμάς: στις ανάγκες και τα όνειρά μας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που είμαστε μέλη της ΚΝΕ, έχουμε πάρει την απόφαση να ενώσουμε τα βήματά μας με αυτά χιλιάδων άλλων νέων ανθρώπων, που παλεύουν για τον πιο όμορφο σκοπό: το ΜΕΛΛΟΝ χωρίς εκμετάλλευση και αδικία, τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό. Για να μη γραφτούν ποτέ ξανά οι λέξεις πόλεμος, φτώχεια,  προσφυγιά, φασισμός. Για να ζήσουν οι λαοί αδελφωμένοι, να προοδεύουν με ειρήνη, να είναι πραγματικά ελεύθεροι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • Θεατρικό δρώμενο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με τίτλο «Συζήτηση για τον πόλεμο με τον Μπρέχτ».
  • Χαιρετισμός από μαθήτρια, μέλος της ΚΝΕ
  • Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα Vatos Locos, Voltka και St. Triad.

Επίσης στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης εποχής», έκθεση με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, Γωνιά με θεματικές συζητήσεις για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας, τη γυναικεία ανισοτιμία, την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιολογία της Αναπαραγωγής
Επόμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Δήμο Παλαμά