Ειδήσεις

Ρεκόρ συμμετοχών για τον 5ο Πλαστήριο Δρόμο


Ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΚ με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τη συνεργασία των Αθλητικών  Συλλόγων  Καρδίτσας, ”Φωκιανός”, ”Ωρίων” και Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας, διοργανώνουν λαϊκό αγώνα δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ και 1000μ. για παιδιά έως 12 ετών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, κάνοντας λόγο για ένα πολύπλευρα σημαντικό γεγονός.

Ήδη, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.000.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε πως πρόκειται για ένα ξεχωριστό γεγονός που ενδυναμώνει τον αθλητισμό και αποτελεί κινητήριο δύναμη για την περιοχή.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος είπε πως ο Πλαστήριος Δρόμος αποτελεί διοργάνωση θεσμό που προβάλει υγιή πρότυπα όπως ο αθλητισμός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος τόνισε πως είναι ένας θεσμός στα αθλητικά δρώμενα αλλά και μια αφετηρία για ευγενή άμιλλα.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καρδίτσας Σωτήρης Αντωνίου πρόσθεσε πως υπάρχει ρεκόρ εγγραφών, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.000, ενώ στόχος είναι η διοργάνωση να καταστεί σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Μαϊου 2022.

Τόπος διεξαγωγής: 10 χλμ.: Αφετηρία πριν την αναρρυθμιστική λίμνη και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική)

5 χλμ.:  Αφετηρία από “Χίλια Δένδρα” και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας.

1000μ για παιδιά: Αφετηρία Καραϊσκάκη (ύψος Μασούτη) και μέσω  πεζόδρομου Στ. Λάππα, τερματισμός στην Πλατεία Ελευθερίας .

Για τα 10χλμ και 5χλμ απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή, ενώ στα 1000μ. τα παιδιά έως 12 ετών, θα τρέξουν χωρίς εγγραφή.

Τα παιδιά έως 12 ετών, που επιθυμούν να πάρουν μέρος στα 1000μ., θα συγκεντρωθούν  με δικό τους μέσο στο ύψος του Μασούτη, στην οδό Καραϊσκάκη, λίγο νωρίτερα, για να δοθεί η εκκίνηση στις 09:00.

Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στα 5χλμ και 10χλμ μπορούν να φτάσουν στον χώρο της εκκίνησης είτε με δικό τους μεταφορικό μέσο είτε με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, που θα ξεκινούν από την Κεντρική Πλατεία και από την πλευρά της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν το Σάββατο από τις 18:00 έως 21:00 στην Κεντρική Πλατεία. Μόνο οι εκτός Νομού  Καρδίτσας θα μπορούν να πάρουν τον αριθμό συμμετοχής από τη Γραμματεία δυο ώρες πριν την εκκίνηση. Εγγραφές ΔΕΝ θα γίνονται στη Γραμματεία.

Παρακαλούνται όσοι μεταφερθούν με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ να βρίσκονται στην αφετηρία δυο ώρες νωρίτερα.

Τα μπλουζάκια θα δοθούν στους δρομείς, στον τερματισμό.

Για τις τσάντες των δρομέων θα υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξης στην πλατεία, κοντά στον τερματισμό.

Σταθμοί με νερά θα υπάρχουν στο ύψος του Γεωργικού , περίπου στο 3ο χλμ και στο ύψος του Νοσοκομείου, περίπου στο 7ο χλμ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Ορεινής Ποδηλασίας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας