Ειδήσεις

Σε 24ωρη βάση η επιχείρηση αποχιονισμού από το Δήμο Καρδίτσας


Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο αποχιονισμός στο οδικό δίκτυο της πόλης και των χωριών της Καρδίτσας που ανήκουν στην ευθύνη του Δήμου. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν καθώς η έγκαιρη έναρξη της προσπάθειας  αποχιονισμού έχει φέρει θετικά αποτελέσματα. Όλοι οι κεντρικοί δημοτικοί και κοινοτικοί οδικοί άξονες παρέμειναν συνεχώς ανοικτοί κατά τη διάρκεια της νύχτας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία – χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Η προσπάθεια αποχιονισμού συνεχίζεται σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου προσπαθώντας να μην  υπάρχουν πουθενά προβλήματα. Όλος ο μηχανισμός του Δήμου Καρδίτσας με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο εργάζεται συνεχώς για να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

 

Τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργούν όλο το 24ωρο δυο τηλεφωνικές γραμμές για να επικοινωνούν όσοι δημότες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι δημότες μπορούν να καλούν στις  τηλεφωνικές γραμμές 2441350731 και 2441350729.

 

Θερμαινόμενες αίθουσες και παροχή βοήθειας σε ανήμπορους δημότες

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα λειτουργήσουν θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία πολιτών από το ψύχος και τη χιονόπτωση. Οι θερμαινόμενες αίθουσες θα λειτουργήσουν στο κεντρικό ΚΑΠΗ επί της οδού Νικηταρά. Επίσης θερμαινόμενη αίθουσα θα υπάρχει και στο ΚΑΠΗ επί της οδού Λαχανά. Να σημειωθεί ότι το ΚΑΠΗ επί της Νικηταρά θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο. Σε κάθε περίπτωση στις αίθουσες που θα παραμείνουν ανοικτές θα εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας από τον covid 19. Παρακαλούνται όσοι δημότες γνωρίζουν περιπτώσεις αστέγων ή ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την κακοκαιρία να επικοινωνούν με την αρμόδια αντιδήμαρχο κοινωνικής πρόνοιας κ. Ουρανία Σούφλα στο τηλ. 6976777478. Επίσης άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν με το υπηρεσιακό στέλεχος της Πρόνοιας κ. Μαρία Τσιαλκούτη στο τηλ: 6931579725.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Σοφάδων: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη 15-16 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθρο Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Αργιθέας έως και την Τετάρτη 17/2