Ειδήσεις

Σε διαβούλευση το μικρό υδροηλεκτρικό Σοφάδων


Σε διαβούλευση βγαίνει ακόμα ένα έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και συγκεκριμένα υδροηλεκτρικό στη Θεσσαλία. Αναλυτικά πρόκειται για το μικρό υδροηλεκτρικό έργο (ΜΥΗΕ) στη θέση “Σμόκοβο – ρέμα Αγίας Μαρίνης” εγκατεστημένης ισχύος 1,65 MWe, στις Τοπικές Κοινότητες Αηδονοχωρίου και Λουτροπηγής στον Δήμο Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στη Θεσσαλία.

Όπως γράφει το ypodomes.com, τη δεδομένη χρονική στιγμή το έργο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 14/09/2023 από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Φορέας υλοποίησης του έργου στη είναι η εταιρεία KING Ενεργειακή.

Ταυτότητα του έργου

Το έργο στον Δήμο Σοφάδων αφορά σε Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό στη θέση “Σμόκοβο – ρέμα Αγίας Μαρίνης” εγκατεστημένης ισχύος 1,65 MWe, στις Τοπικές Κοινότητες Αηδονοχωρίου και Λουτροπηγής στον Δήμο Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για ΜΥΗΕ που περιλαμβάνει υδροληψία επί του ρέματος (on the river) «Αγίας Μαρίνης» με ύψος κορμού της φραγματικής διάταξης 3,00 m. Η μέγιστη παροχή εκμετάλλευσης ισούται με 3 m3/sec ενώ η οικολογική παροχή διατήρησης είναι 0,062 m3/sec. Το εμβαδό της λεκάνης απορροής της θέσης υδροληψίας (Ε) είναι 45,59Km2 και ο όγκος της λεκάνης κατάκλησης στην στάθμη υπερχείλισης (V) είναι 2.313,80m3.

Η ανύψωση της τάσης της παραγόμενης ενέργειας, πριν την έκχυσή της στο δίκτυο Μ.Τ., του οποίου σήμερα διαχειριστής είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, επιτυγχάνεται μέσω ενός μετασχηματιστή ισχύος 2000 kVA. Η εγκατεστημένη ισχύς του έργου είναι 1,65 MWe.

Συνοδά Έργα

Συμπληρωματικά, θα κατασκευαστούν συνοδά απαιτούμενα έργα για την κατασκευή και λειτουργία του κυρίως έργου, τα οποία είναι η διάνοιξη οδού πρόσβασης στην υδροληψία και η νέα γραμμή μέσης τάσης για την σύνδεση με το δίκτυο.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση των Απόδημων Θεσσαλών με τον Υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Καρδίτσας