Ειδήσεις

Σε εικαστική Έκθεση το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας


Την Πέμπτη 21-10-2021, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσαςμε συνοδεία εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν την έκθεση της Πανελλήνιας Ομάδας Καλλιτεχνών «Κύβος». Η Ομάδα «Κύβος» ιδρύθηκε το 2019 από τον καλλιτέχνη – δάσκαλο  Κων/νο Κομνηνό. Αποτελείται από σημαντικούς δημιουργούς του Βόλου, Καρδίτσας, Λαμίας (αλλά και της την υπόλοιπης Ελλάδας). Τα δυο τελευταία χρόνια της αναγκαστικής καραντίνας  λόγω πανδημίας COVID-19, οι χώροι Τέχνης (μουσεία, πινακοθήκες, κλπ) ήταν κλειστοί. Γι’ αυτό η ομάδα «ΚΥΒΟΣ» πήρε την πρωτοβουλία να εκθέσει έργα της σε κάθε επιτρεπόμενο χώρο, ώστε ο κόσμος που διψά για την Τέχνη να συνεχίσει να επισκέπτεται εκθέσεις  και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες η ομάδα «ΚΥΒΟΣ» εκθέτει στο κατάστημα ΜΥΛΟΣ, με έργα του Κων/νου Κομνηνού και της Αθηνάς Γεράση. Η Αθηνά Γεράση, η οποία διαμένει και δραστηριοποιείται στο νομό Καρδίτσας, είναι επί σειρά ετών διδάσκαλος σε διάφορες εκπαιδευτικές δομές, εργαστήρια Τέχνης και Πολιτισμού, όπως: ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, Εργαστήρια Τέχνης δήμου Καρδίτσας, Κολλέγιο, Κέντρο Γυναικών, ΚΕΓΕ Παλαμά, κ.ά.  Ο Κων/νος Κομνηνός (δραστηριοποιείται στο νομό Μαγνησίας), είναι διδάσκαλος σε πλήθος εκπαιδευτικών δομών Τέχνης του δήμου Βόλου αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι εκπαιδευόμενοι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την λεπτομερέστατη ξενάγηση της δημιουργού Αθηνάς Γεράση, που με μεγάλη διάθεση και γνώση μάς «μύησε» στον κόσμο των εκθεμάτων, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.Θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί στόχοι αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης εξυπηρετήθηκαν απόλυτα καθώς τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έχουν ως βασικό μοχλό τη βιωματική μάθηση.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή και απόπειρα κλοπής από περίπτερα