Ειδήσεις

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία ενόψει της κακοκαιρίας


Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα στη Θεσσαλία, συνεδρίασε τη Δευτέρα στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα. Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης συμμετείχε χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας για το συντονισμό των δυνάμεων σ’ ολόκληρη τη χώρα, ενώ το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου τονίστηκε ότι οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να εκδηλωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα(κυρίως στα νότια της Περιφέρειας).

Επίσης ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στργ. εα. Ηλίας Λεοντάρης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων για το σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας με στόχο την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει την δημιουργία Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, τη σύσταση Επιστημονικών Επιτροπών και τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων (το οποίο θα είναι έτοιμο σε περίπου έξι μήνες). Ο κ. Λεοντάρης ζήτησε επίσης τη συνεργασία όλων των φορέων για την πρόληψη  και κυρίως για την ενίσχυση του επιπέδου ατομικής ευθύνης των κατοίκων της Θεσσαλίας, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την εκπαίδευση, τόσο των πολιτών, όσο και την πιστοποίηση των εθελοντικών ομάδων που συνδράμουν στις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Τέλος ανέφερε ότι είναι ήδη σε προτεραιότητα η αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μετατραπεί σε ένα όργανο ενίσχυσης της πρόληψης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τις άμεσες προτεραιότητες της Περιφέρειας τόσο στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη πλημμύρα, τις παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία ζωτικής σημασίας (γέφυρα Αμπελιάς Φαρσάλων, Στουρναρέικα, ρέμα Πλατανιάκλπ). Ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε επίσης σχετικά με τις άμεσες αποκαταστάσεις στα αναχώματα των ποταμών και των χειμάρρων που είχαν καταστραφεί από τον Danielκαι για τη συνεννόηση της Περιφέρειας με την κυβέρνηση για το σύνολο των έργων πλήρους αποκατάστασης των αναχωμάτων, της οδοποιίας και των ποταμών στη λεκάνη απορροής της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Ε65: Σε πλήρη εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες από την ΤΕΡΝΑ
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα με το Περιστέρι bwin