Ειδήσεις

Σε ετοιμότητα με 57 μηχανήματα για τη μάχη με την κακοκαιρία η Π.Ε. Καρδίτσας


‘’Με συντονισμό, επικοινωνία και διαρκή ενημέρωση, αλλά και με ετοιμότητα σε μηχανολογικό εξοπλισμό και υλικά θα αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία που αναμένεται να ‘’χτυπήσει’’ από τα μεσάνυχτα την περιοχή μας’’. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας Κωστής Νούσιος στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις διαδρομές στις οποίες θα κινηθούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας, αλλά και μισθωμένα, τονίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμες μεγάλες ποσότητες αλατιού , μιας και αναμένεται έντονος παγετός. Για πρώτη φορά έχει μεταφερθεί αλάτι στο σταθμό της Ανατολικής Αργιθέας, ώστε να είναι άμεση η αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Επιπλέον κουβέρτες και έτοιμα γεύματα θα είναι στη διάθεση πολιτών, σε περιπτώσεις που υπάρξει εγκλωβισμός. Παράλληλα η Π.Ε Καρδίτσας σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική θα διευκολύνει τη μετάβαση πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα, εάν παραστεί ανάγκη. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από όλους ετοιμότητα και συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Π.Ε Καρδίτσας για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Καραλής ζήτησε να υπάρξει συντονισμένη δράση μεταξύ Περιφέρειας και δήμων τόσο για την αντιμετώπιση των  χιονοπτώσεων, όσο και για του παγετού, που αναμένεται εντονότερος από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Να υπάρξει ενημέρωση των κτηνοτρόφων για την προμήθεια ζωοτροφών, για να αποφεύγονται οι συνεχείς μετακινήσεις. Επίσης να δοθεί προσοχή στη συνεννόηση δήμων και σχολικών επιτροπών σε περίπτωση μη λειτουργίας των σχολείων. Και να υπάρξει η ανάλογη συνδρομή προς τη ΔΕΗ για την ταχύτερη αποκατάσταση τυχόν βλαβών στο δίκτυο.

Στην ετοιμότητα της Π.Ε Καρδίτσας αναφέρθηκε και ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Πέτρος Κωνσταντάκος, τονίζοντας ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι των Δήμων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου και των Εθελοντικών Οργανώσεων, βρίσκονται στη διάθεση της Π.Ε Καρδίτσας, ώστε να συνδράμουν με ανθρώπινο και υλικό δυναμικό, όπου χρειάζεται.

Προηγούμενο άρθρο Νέα δράση εμβολιασμού στον οικισμό Μαύρικα
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα τη Σχεδιαστική Σκέψη για την Καινοτομία