Ειδήσεις

Σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό όσων έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό από το Κ.Υ. Παλαμά


1st dosis and a 2nd dosis of covid-19 vaccine on a vial bottle and injection Syringe on a white table

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των 33 ατόμων που έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολισμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Τα πλαστά πιστοποιητικά υπενθυμίζουμε ότι τα εξέδιδε διοικητική υπάλληλος του Κέντρου η οποία έχει ομολογήσει την πράξη της.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, μια από τις πτυχές της υπόθεσης αυτής είναι η φιλική και οικογενειακή διάσταση καθώς η συγκεκριμένη διοικητική υπάλληλος φαίνεται ότι είναι μέλος μιας πολύτεκνης οικογένειας και περισσότερα από 33 εικονικά πιστοποιητικά φαίνεται ότι ανήκουν σε φίλους, συγγενείς και μέλη της οικογένειάς της.

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει δέκα εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αποκάλυψε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελος Μπίνης, όπως γράφει το in.gr.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι σε δέκα κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».

Η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών, σημείωσε ο κ. Μπίνης.

«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί» είπε «πρέπει να επεμβαίνουν προληπτικά. Δεν πρέπει να περιμένουμε να ανάψει η φωτιά και να επεκταθεί. Γι’ αυτό ελέγχουμε την έκταση αυτών των περιστατικών, εάν αποτελούν δίκτυο ή απλά μια κυρία που θέλησε να εξυπηρετήσει φίλους και συγγενείς, που είτε είναι αντιεμβολιαστές ή για άλλους λόγους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, δεν θέλουν όμως να αναλάβουν και τις ευθύνες για αυτή τους την επιλογή. Θέλουν να είναι αντιεμβολιαστές, ταυτόχρονα όμως να πάρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορούν να πηγαίνουν στο θέατρο και κυρίως να μην τεθούν σε αναστολή. Δεν γίνονται όμως και τα δύο. Επομένως οκτώ σενάρια διασταύρωσης κάθε μέρα με συγκεκριμένα μοτίβα απάτης τα οποία τα επικαιροποιούμε κάθε φορά».

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε συνάντηση με τον διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη με αντικείμενο τις έρευνες για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο υπουργός ζήτησε έρευνα σε βάθος με άμεσα αποτελέσματα.

Για την περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά, ο κ. Μπίνης είπε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το ποια είναι τα 33 άτομα που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και προειδοποίησε τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται σε τέτοια σχήματα «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές και η ηθική απαξία της πράξης είναι τέτοια που θα υπάρξουν οριστικές παύσεις και οικονομικές κυρώσεις».

Οι πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μιλούν για περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Προηγούμενο άρθρο 20 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων από τη δημοτική αρχή Καρδίτσας