Ειδήσεις

Σε εξέλιξη οι εργασίες για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας στη ΤΚ Ανάβρας


Ακόμα ένα σημαντικό έργο, ξεκίνησε στο Δήμο Σοφάδων. Πρόκειται για τις «Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στην πλατεία ΤΚ Ανάβρας» προϋπολογισμού 315.000€ όπου στόχος του έργου είναι  η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας  που θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας κ. Αθανάσιος Χαλής  και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Ευάγγελο Αραμπατζή πραγματοποίησαν αυτοψία στο εκτελούμενο έργο

Με την ολοκλήρωση του έργου και τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα εφαρμοστεί μια σχεδιαστική λύση ενοποίησης του κοινοχρήστου χώρου της πλατείας και των πεζοδρομίων που την πλαισιώνουν με επίκεντρο του συνολικού έργου το έντονο στοιχείο της πλατείας που είναι το σιντριβάνι, το οποίο αναβαθμίζεται αισθητικά.

Να σημειωθεί ότι η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και  από Εθνική Δαπάνη.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε δεκαοχτώ μήνες.

Συνοπτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι παρακάτω:

-Θα γίνει διεύρυνση των παρτεριών προκειμένου να αποκτήσουν καμπύλες μορφές συμπεριλαμβάνοντας και το εκτεταμένο ριζικό σύστημα των δέντρων

-Θα γίνει αποξήλωση της υπάρχουσας δαπεδόστρωσης και επίστρωση με νέες πλάκες και χυτό βοτσαλωτό δάπεδο

-Θα γίνουν παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια προκειμένου να είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και την ισχύουσα νομοθεσία. Μέριμνα για την κίνηση των ΑμεΑ λαμβάνεται και για την πλατεία.

-Θα γίνει αποξήλωση των περιμετρικών κρασπέδων των παρτεριών, συμπλήρωση με φυτική γη και νέες φυτεύσεις δέντρων επί των πεζοδρομίων όπου αυτό επιτρέπεται από το πλάτος του πεζοδρομίου.

-Θα δοθούν κατάλληλες κλίσεις στην τελική στάθμη της πλατείας ώστε να εξασφαλιστεί η ελεύθερη απορροή των όμβριων υδάτων  προς τα περιμετρικά ρείθρα των δρόμων ή κατά περίπτωση στα περιμετρικά παρτέρια της πλατείας.

-Θα γίνει κοπή επικινδύνων ή άρρωστων – ξερών υφιστάμενων δέντρων.

-Θα κατασκευαστεί  σύστημα άρδευσης.

-Θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός.

-Θα γίνει παρεμβάσεις αισθητικές και λειτουργικές στο σιντριβάνι όπως αποξήλωση κιγκλιδωμάτων, αναβιβασμός του πυθμένα και κατασκευή περιμετρικών αναβαθμών, επίστρωση της επιφάνειας του με στεγανοποιητική βοτσαλωτή επένδυση, εγκιβωτισμός του υπάρχοντος μηχανισμού και τοποθέτηση ανοξείδωτης σχάρας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η ανακομιδή και μετακομιδή του ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου
Επόμενο άρθρο Πόρους 171 εκατ. ευρώ για τη βιολογική κτηνοτροφία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από τη Μαγνησία