Ειδήσεις

Σε κατάσταση επιφυλακής ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα


Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα που πραγματοποιήθηκε το πρωϊ της Παρασκευή (6/8), με εισήγηση του δημάρχου λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου τέθηκε ο Δήμος Λίμνης  Πλαστήρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επιφυλακής.

Όλα τα μηχανήματα έργων και τα φορτηγά με του χειριστές είναι σε ετοιμότητα, μαζί με τους δασεργάτες του Δήμου. Σε άμεση επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα είναι και οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, με επικεφαλής το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι αναλαμβάνουν την επιτήρηση και συντονισμό ο καθένας στο επίπεδο που αναλογεί.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η είσοδος σε δάση, για επαγγελματικές, ψυχαγωγικές ή άλλες δραστηριότητες, όπως η κοπή ξύλων για ατομικές ανάγκες και άλλες εργασίες, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή στους επισκέπτες που θέλουν να κατασκηνώσουν κοντά στη λίμνη ή να κάνουν πικ-νικ, ότι απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα της φωτιάς. Για τους παραβάτες προβλέπονται ιδιαίτερα αυστηρές ποινές.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα κάνει έκκληση στους δημότες και επισκέπτες της λίμνης να έχουν αυξημένη προσοχή και αν αντιληφθούν καπνό να επικοινωνήσουν άμεσα με την πυροσβεστική.

 

Προηγούμενο άρθρο 16 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Στην κορυφή των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης ο Ε65