Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 21χρονο Αναστάσιο


Πάνδημα και σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Καρδίτσας, ο 21χρονος Αναστάσιος Κουτσόπουλος, ένα από τα δεκάδες θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστύχηματος στα Τέμπη.

Οι οικείοι του, φίλοι και συμφοιτητές, γνωστοί και άγνωστοι, και παρά πολλοί νέοι, ήταν όλοι ήταν εκεί, για να πουν το τελευταίο αντίο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και συνολικά η οικογένεια του αδικοχαμένου που ξαφνικά βυθίστηκαν στο πένθος και την απέραντη θλίψη.

Βουβός πόνος, μάτια δακρυσμένα, λίγα λευκά λουλούδια και ένα «γιατί» ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων για την ανείπωτη τραγωδία, για το χαμό ενός τόσου νέου ανθρώπου.

Η σορός του 21χρονου Αναστάσιου έφθασε σε λευκό φέρετρο στις 12:00 το μεσημέρι και η κηδεία ξεκίνησε μία ώρα αργότερα.

Από νωρίς, επικρατούσε το αδιαχώρητο, τόσο εντός του Ιερού Ναού όσο και στον προαύλιο χώρο και τους γύρω δρόμους και πεζοδρόμια, από κόσμο που ήθελε να χαιρετίσει τον 21χρονο και να συμπαρασταθεί στους δικούς του.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος.

Από τις 12:00, εξάλλου, πολλά σχολεία αλλά και καταστήματα έμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους και για να μπορέσουν όσοι ήθελαν να παραστούν στην κηδεία.

Η οικογένεια του επιθυμεί αντί στεφάνων, την ενίσχυση του «Σπιτιού της Αγάπης» στην Καρδίτσα ή του συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

«Mαμά κοιμήσου, θα αργήσω»

Ο φοιτητής έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, λίγα λεπτά αφού είχε πει στη μητέρα του «μαμά κοιμήσου, θα αργήσω».

Σπούδαζε στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και επέστρεφε μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Είχε πάρει το τρένο από την Καρδίτσα, το απόγευμα της Τρίτης. Στον σταθμό στα Παλαιοφάρσαλα, μπήκε στην μοιραία αμαξοστοιχία προκειμένου να φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τάσος ήθελε να τελειώσει την σχολή του και μαζί με τον αδελφό του Γιώργο, να φροντίσουν τα κτήματα της οικογένειας στο χωριό.

Όταν δεν μελετούσε και δεν δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση, του άρεσε να φεύγει με την μοτοσικλέτα του στον κάμπο.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τέμπη: Φόρος τιμής στους νεκρούς και ενός λεπτού σιγή από πυροσβέστες, διασώστες και εργαζόμενους