Ειδήσεις

Σε μια εντυπωσιακή τελετή φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Καρδίτσα


Η Καρδίτσα έζησε μια μοναδική βραδιά στη τελετή για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Ασφυκτικά γεμάτη η κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από χιλιάδες Καρδιτσιώτες που μαζί με τα παιδιά τους έσπευσαν να χαρούν και να ζήσουν τις όμορφες στιγμές που έβαλαν την πόλη σε εορταστικούς ρυθμούς.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη κατά γενική ομολογία είναι πανέμορφα στολισμένη και εντυπωσιάζει κατοίκους και επισκέπτες με το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Στην τελετή έναρξης παρουσιάστηκε ένα ωραίο μουσικό – θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Επιμέλεια των Παύλου Βησσαρίου και Βασιλικής Μακρή. Η Χορογραφία ήταν της Αντιγόνης Καραπάνου. Συμμετείχαν: Δημιουργικό Εργαστήριο Θεάτρου Όψεις. Τμήματα: Παιδικά – Εφήβων – Ενηλίκων. Τα Σκηνικά και τα Κοστούμια ήταν ευγενική χορηγία του Θεάτρου Όψεις. Στο δρώμενο ο Αι-Βασίλης, η καλοσυνάτη σύντροφός του η Μπία, τα Ξωτικά, οι Νεράιδες, ο Πήτερ Πάν, ο Κάπτεν Χούκ, η Τίγκερμπελ, ο Βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες του και τόσοι άλλοι ήρωες των Παραμυθιών βρέθηκαν στη σκηνή για να μας βάλουν στο πνεύμα των ημερών. Στη συνέχεια το δέντρο άναψε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, πλαισιωμένος από τις τοπικούς φορείς. Ευχές για τα Χριστούγεννα απεύθυνε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ενώ επίσης ευχές έδωσαν από σκηνής ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Νούσιος και ο πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κων/νος Ζυγογιάννης. Λίγο πριν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση μαζί με τα παιδιά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος υπογράμμισε ότι όλοι μαζί εκπρόσωποι φορέων και πολίτες μπορούν να κάνουν την Καρδίτσα πόλη που αξίζει να ζεις. Την αντίστροφη μέτρηση για να ανάψει το δέντρο την ξεκίνησε ο Δήμαρχος και την ολοκλήρωσαν τα μικρά παιδιά που είχαν συγκεντρωθεί και απολάμβαναν το θέαμα ενώ με τη φωταγώγηση οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Αμέσως μετά όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην είσοδο του άλσους του Παυσιλύπου για  την επίσημη έναρξη λειτουργίας του «Μαγεμένου Δάσους». Το θεματικό πάρκο φέτος έχει ως ήρωα τον  «Πήτερ Παν».  Ο Δήμαρχος έκοψε την κορδέλα και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι επισκέφτηκαν το πάρκο το οποίο φέτος έχει ως θέμα τον Πήτερ Πάν και τους άλλους ήρωες, έχει νεράιδες και ξωτικά, έχει φυσικά τον Αι Βασίλη και το ταχυδρομείο όπου οι μικροί φίλοι μπορούν να στείλουν τα γράμματα τους. Και όλα αυτά απολύτως δωρεάν χωρίς είσοδο και χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής στις δραστηριότητες του πάρκου. Η όλη βραδιά έκλεισε με μια υπέροχη συναυλία στον προαύλιο χώρο του ανακαινισμένου Παυσιλύπου που στην κυριολεξία ήταν λουσμένο στο φως και στα χρώματα.

Λίγα λόγια για το φετινό ήρωα του «Μαγεμένου Δάσους»

Ο Πίτερ Παν είναι ένα ανεξάρτητο και σκανδαλιάρικο αγόρι που μπορεί να πετάξει και ποτέ δεν μεγαλώνει. Περνά την αέναη παιδική του ηλικία με περιπέτειες στο μυθικό νησί της “Χώρας του Ποτέ” σαν αρχηγός των Χαμένων Παιδιών, αλληλεπιδρώντας με νεράιδες, πειρατές, γοργόνες, Ινδιάνους και κατά καιρούς με κανονικά παιδιά από τον κόσμο. Ο Πίτερ Παν έχει γίνει το σύμβολο της παιδικής αθωότητας και της απόδρασης. Το όνομά του και το ότι παίζει φλάουτο ή πνευστό με καλάμια μας παραπέμπει στον Ελληνικό θεό και μυθολογικό χαρακτήρα του Πανός. Περιγράφεται ως ένα πανέμορφο αγόρι με ωραίο χαμόγελο, “ντυμένο με φύλλα από τα δέντρα και τους χυμούς τους”. Περισσότερα για τον Πήτερ Πάν και τις Νεράιδες στο “Μαγεμένο Δάσος”.

Προηγούμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Σε εκλογές ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Μουσικού Σχολείου