Ειδήσεις

Σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6/11 συμμετέχουν φορείς της Καρδίτσας


Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τις καταστροφικές πλημμύρες του “Ιανού”. Όλοι μας είδαμε εκείνες τις μέρες τα σπίτια μας, τα μαγαζιά μας, τις επιχειρήσεις μας, τα χωράφια με τις καλλιέργειες μας, τις αποθήκες μας, κλπ, τους κόπους μια ζωής να καταστρέφονται λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας και συνανθρώπου μας να χάνουν τις ζωές τους.

Τώρα βλέπουμε, παρ’ όλες τις μεγάλες υποσχέσεις, τα όποια έργα έγιναν ή θα γίνουν είναι μόνο μπαλώματα και αποκαταστάσεις. Γιατί η κυβέρνηση σήμερα καθώς και οι προηγούμενες δεν προχώρησαν στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ; Γιατί δεν αποζημιωνόμαστε στο 100% της πραγματικής ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες;

Οι επιπτώσεις των πλημμυρών ήρθαν να προστεθούν στην ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειές μας, εξαιτίας της πανδημίας που μας αφήνουν απροστάτευτους αλλά και την πολιτική που εφαρμόζουν όπως με την ακρίβεια, το υψηλό κόστος παραγωγής και ζωής, την κατάργηση του οκταώρου και την Κυριακή αργία, τα ωράρια λάστιχο, κλπ.

Οι μόνιμες πλημμύρες και πυρκαγιές, οι διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού δείχνουν πως η αποτελεσματικότητα του κράτους αφορά μόνο τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που θεωρεί κόστος τα αναγκαία μέτρα της αντιπλημμυρικής προστασίας και εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις.

Τώρα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί και να τους καλέσουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Με μεγαλύτερη συσπείρωση, με ένταση της πάλης μας μπορούμε να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Ξέρουμε ότι Κυβέρνηση-Περιφέρειες-Δήμοι, είναι απέναντι μας. Είναι οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές που έχουμε υποστεί. Μόνο ο δικός μας ενωτικός αγώνας μπορεί να τους αναγκάσει στη λήψη των αντιπλημμυρικών-αντιπυρικών μέτρων και μέτρων αντισεισμικής προστασίας.

Εμείς οι Καρδιτσιώτες, ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν μας  χαρίστηκε!! Οι όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν ήταν αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα μας!! Δείξαμε τη δύναμη που έχει η κοινή δράση και Συμμαχία του λαού, όπως με το μεγάλο Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο πέρυσι στις 5 Οκτώβρη.

Η πρώτη συνάντηση των Φορέων και των Επιτροπών Αγώνα Πληγέντων από φυσικές καταστροφές, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, είναι μια σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια συσπείρωσης που κάνουμε όλοι μας, διεκδικώντας το δικαίωμα μας να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια. Έχουμε καταθέσει όλες μας τις δυνάμεις σε ένα ανυποχώρητο αγώνα, βάζοντας στην προμετωπίδα αυτού του αγώνα την ικανοποίηση των αναγκών μας, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από το κοινό πλαίσιο αιτημάτων.

        Όλοι οι Φορείς και οι Επιτροπές που συμμετείχαμε στη σύσκεψη στην Αθήνα αποφασίσαμε ότι ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός στην πορεία διεκδίκησης όλων όσων μας ανήκουν είναι η συγκέντρωση όλων των δυνάμεων στην Αθήνα.  Συμφωνήσαμε την συμμετοχή μας, το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι  στην πλατεία Συντάγματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25-10 το απόγευμα, σύσκεψη στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας με την συμμετοχή της ΕΟΑΣΚ, των επιτροπών πληγέντων, του ΕΚΚ, του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, του Εμπορικού Συλλόγου, Εργατικά Συνδικάτα, Σωματεία συνταξιούχων, Σύλλογοι γυναικών,  και άλλων ανθρώπων που θέλουν να παλέψουν μαζί μας, όχι μόνο για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και των αποζημιώσεων στο 100%, αλλά και να βάλουμε σε προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού από κάθε κίνδυνο, με επαρκή χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.

Καλούμε κάθε φορέα και άνθρωπο που θέλει να παλέψει μαζί μας, να δηλώσει συμμετοχή  στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα που ανήκει και στο τηλεφ. 6973311628. Ώρα αναχώρησης 6.30’ π.μ.

Είναι αναγκαίο όλοι μαζί σήμερα να παλέψουμε για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας επιβάλλοντας τις λύσεις που έχουμε ανάγκη εμείς.

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΛΜΕ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της ΔΔΕ
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας στηρίζει την απεργία τον οικοδόμων