Ειδήσεις

Σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Μουζακίου το ΚΚΕ


Περιοδεία σε περιοχές του δήμου Μουζακίου πραγματοποίησε κλιμάκιο  της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της Αστέρη Χαλάτση. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Λάμπρος Γιώτης δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου  Μουζακίου.

Πραγματοποιήθηκαν  συναντήσεις με κατοίκους και προέδρους των τοπικών κοινοτήτων  Πευκοφύτου και Αμυγδαλής. Επισημάνθηκε πως, ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες  και παρά την έντονη προπαγανδιστική προσπάθεια κυβέρνησης,  περιφέρειας και δήμων τα προβλήματα παραμένουν. Κανένα ουσιαστικό έργο ουσιαστικής αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν προωθήθηκε ενώ παραμένει γράμμα κενό οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για γρήγορη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς των πληγέντων.

Διαπιστώθηκε και στην περιοχή  πως ένα χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές της περιοχής.

Ιδιαίτερα η περιοχή των Νησιών της κοινότητας Πευκόφυτου παραμένει  αθωράκιστη ενώ , όπως τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας κ Κουτσογιάννης , είναι επιτακτική ανάγκη να καθαριστεί άμεσα η κοίτη του ποταμού και να γίνουν τεχνικά έργα στις όχθες αφού με τη δεδομένη κατάσταση και εν όψη του επερχόμενου χειμώνα υπάρχει ορατός κίνδυνος για νέα πλημμυρικα φαινόμενα, ενώ διαγράφονται κίνδυνοι για νέες απώλειες περιουσιών αλλά και ανθρώπινων ζωών. Όπως τονίστηκε, πρέπει  να αποκατασταθεί το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο και η επικοινωνία  με οικισμούς στη θέση «Παδι» με ταυτόχρονη θωράκιση των κτημάτων και την αποκατάσταση του προσωρινού δικτύου της άρδευσης.

Σε συνάντηση του κλιμακίου με τον πρόεδρο  και  κατοίκους της κοινότητας Αμυγδαλής τονίστηκε η ανάγκη αποκατάστασης του δασικού δικτύου στην περιοχή  Ρέμα-Λαύρα στη διασταύρωση Μακριάς Ράχης και η σύνδεση με το δήμο  Πλαστήρα ενώ είναι έργο επείγουσας προτεραιότητας η αποκατάσταση των τεχνικών στη θέση Κούφιο Λιθάρι στα όρια Αμυγδαλής –Ελληνόπυργου. Οι κατολισθήσεις που δεν αποκαταστάθηκαν σε αρκετά σημεία το δρόμου σε συνδυασμό με τη στενότητα του οδοστρώματος- και εντός του οικισμού –αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την πρόκληση ατυχήματος.

Από την πλευρά της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ επισημάνθηκε πως δεν πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και ανοχή σε εκείνους που ευθύνονται για την άσχημη κατάσταση και οι όποιες θετικές εξελίξεις προκύψουν  αυτές θα είναι αποτέλεσμα της μαζικής κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών, Σε κάθε περίπτωση η ΤΕ με τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης  θα θέσει εκ νέου τα προβλήματα στα αντίστοιχα όργανα της τοπικής διοίκησης και με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που διαθέτει θα απαιτήσει την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα πανηγύρεως εις τιμήν του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου
Επόμενο άρθρο Τηλεδιάσκεψη Προέδρων Επιστημονικών και Επαγγελματικών φορέων Θεσσαλίας