Ειδήσεις

Σε πληγέντα χωριά του Δήμου Παλαμά ο βουλευτής Αριστοτέλης Σπάνιας


Στο πλαίσιο των συνεχών συναντήσεων και ενημερώσεων του,ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας επισκέφτηκε τα χωριά του Δ. Παλαμά, Κοσκινά, Μαραθέα και Μεταμόρφωση, όπου μαζί με τους προέδρους και τους κατοίκους συζητήθηκαν τα υπάρχοντα προβλήματα και οι ανάγκες των πλημμυροπαθών. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κέντρο υγείας Παλαμά.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. Π. κ. Π. Λαγούιας και το προσωπικό ενημέρωσαν τον κ. Σπάνια τόσο για θέματα που αφορούν την παροχή υπηρεσιών και τις συνθήκες που επικρατούν στο προσωρινό κτήριο που μεταφέρθηκαν, όσο και για τηνφάση αποκατάστασης του Κ.Υ. Παλαμά.

Κατόπιν  έγινε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ  κ. Φώτη Σερέτη, ο οποίος τον πληροφόρησε για την ακριβή κατάσταση των εργασιών του Κ.Υ.Ο κ. Σερέτης ενημέρωσε  ότι το Κ.Υ. έχει ήδη καθαριστεί, πέρασαν τα συνέργεια καταγραφής ζημιών, προχωρήσαν στον έλεγχο της στατικότητας του κτηρίου,από τον οποίοπροέκυψε ότι παραμένει ασφαλές, και  θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση του. Τόνισε ότι έχουν προβλεφθεί και εξασφαλιστεί όλα όσα χρειάζονται ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσειπλήρωςτο Κ.Υ.το συντομότερο δυνατό.

Εκτός των άλλων ο Βουλευτής της Ν.Δ. Τέλης Σπάνιας δήλωσε ότι:

«Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι από την επομένη της πλημμύρας το Κ.Υ. μεταφέρθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά και κατόπιν συνεννόησης στο  Μουσών Μέλαθρον. Πάρα την πρωτοφανή καταστροφική καταιγίδα και των πρωτόγνωρων καταστάσεων, το προσωπικό του Κ.Υ. δεν έλειψε ούτε μια μέρα. Όλοι μαζί συνέχισαν στα πλαίσια του εφικτού να καλύπτουν όλο το 24ωροτο Κέντρο Υγείας, ώστε να εξυπηρετηθούνοι ανάγκες του πληθυσμού.

Σε όλες αυτές τις διαδικασίες η παρουσίατης διοίκησης του Υπουργείου Υγείας,της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και όλων των κρατικών στελεχών, υπήρξε συνεχής και αδιάλειπτη.

Η πολιτική  του μηδενισμού σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τους πολίτες, το αντίθετοαποτελεί πολιτική αδυναμία αυτών που την χρησιμοποιούν, λόγω  έλλειψης προτάσεων.

Η παρουσία μας εκεί ήταν και είναι  δεδομένη γιατί το θεωρούμε καθήκον μας να βρισκόμαστε εκεί που μας χρειάζεται ο συμπολίτης μας, χωρίς τυμπανοκρουσίες κάμερες και βαρύγδουπες δηλώσεις.

Ζούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που δεν έχουμε ξαναζήσει και δεν  υπάρχει λόγος κάποιος  να αποδείξει τα αυτονόητα. Χρειάζεται δουλειά, χαμηλούς τόνους, συνεργασία για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε γρήγορα την κανονικότητα.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω  ότι η χώρα μας πέρασε πολλά.

Πάντα όμως όλοι μαζί ενωμένοι παλέψαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες και δυσανάλογους με εμάς αντίπαλους και καταφέραμε να αναστηθούμε.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η αποκατάσταση των υποδομών στις προτεραιότητες του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Υβριδική Ημερίδα: MyDATA - Κρίσιμα Ζητήματα & Επόμενα Βήματα