Ειδήσεις

Σε πλήρη επιφυλακή ο Δήμος Σοφάδων για την κακοκαιρία


Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σοφάδων καθώς και ολόκληρος ο μηχανολογικός εξοπλισμός καθώς το έντονο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο των δράσεων το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο Σοφάδων  πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων ως ακραίων καιρικών φαινομένων που ανήγγειλε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έως και τις 6 Σεπτεμβρίου και  προβλέπεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή

Το έκτακτο Συντονιστικό Όργανο συνεδρίασε, με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων.   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου επεσήμαναν τα επικίνδυνα σημεία της περιοχής και μίλησαν για τις ενέργειες του κάθε τμήματος σε περίπτωση ανάγκης.

Οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ βρίσκονται ήδη σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας και έχουν λάβει μέτρα στις επιμέρους  περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Δήμαρχος Σοφάδων  κ. Θάνος Σκάρλος, ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Αθ. Σαμαράς και Δημ. Κοντοβάς,  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς, ο Διοικητής της Π.Υ Σοφάδων Αντιπύραρχος Ζαβλάγκας Ευάγγελος, ο Διοικητής του ΑΤ Σοφάδων κ. Ιωάννης Τσαχτάνης, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Καρδίτσας   η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Θεοπούλα Καλοστύπη, η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΣ κ. Μαρία Καραγεώργου, ο εκπρόσωπος της Λέσχης 4Χ4 κ. Δημ. Παππάς και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Καλούνται όλοι οι Δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, που συνιστούν οι Αρχές.

Ο Δήμος Σοφάδων θα ενημερώνει για την  απαιτηθεί με σχετικές ανακοινώσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας για την απώλεια του Βάϊου Μπάτρα
Επόμενο άρθρο Ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αλεξάνδρου