Ειδήσεις

Σε πλήρη ετοιμότητα η Π.Ε. για την κακοκαιρία


Με στόχο το τελευταίο check –in υπηρεσιών και φορέων πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Π.Ε Καρδίτσας, ενόψει του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου με την κωδική ονομασία ‘’Μπάλος’’, που αναμένεται να επηρεάσει και την περιοχή μας τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

      Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι σε ποτάμια της αρμοδιότητάς της, καθαρισμοί των κοιτών από φερτά υλικά, έλεγχοι σε γέφυρες και οι απαραίτητες παρεμβάσεις, όπου κρινόταν σκόπιμο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ το φαινόμενο θα μας  ‘’ αγγίξει’’ τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 14-10-2021 και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους δημάρχους και τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να παραμένουν σε ετοιμότητα με τις δυνάμεις που διαθέτουν, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα. Τόνισε ότι η Π.Ε Καρδίτσας θα  θέσει σε επιφυλακή το μηχανολογικό εξοπλισμό της και το προσωπικό των υπηρεσιών της, προκειμένου να παρέμβει ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου. Διευκρίνισε μάλιστα ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την αναχαίτιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων με παρεμβάσεις τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και στα πεδινά ( λειτουργία αντλιοστασίων αν χρειαστεί).

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι Δήμαρχοι τόνισαν ότι έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν θα προκύψουν, ενώ δήλωσαν ότι θα συνδράμουν με τις δυνάμεις που διαθέτουν, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

Κλείνοντας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε και την ανάγκη αυξημένης ετοιμότητας της ΔΕΗ, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ισχυρούς ανέμους που θα συνοδεύουν το φαινόμενο. Επανέλαβε δε ότι η επικοινωνία και η συνεργασία είναι τα ‘’κλειδιά’’ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που τυχόν θα προκύψουν από την κακοκαιρία.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη των Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Μόνο σε Καρδίτσα και Σοφάδες τα Σχολικά Γεύματα 2021-22