Ειδήσεις

Σε ρυθμούς προετοιμασίας ο Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων


Σε κλίμα προετοιμασίας η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχουν εισέλθει στον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής».

Η αντρική ομάδα των «κιτρινόμαυρων» μπήκε ξανά στο γήπεδο, με πρώτο ζητούμενο την επαναφορά των αθλητών σε συνθήκες προπόνησης, μετά από πολλούς μήνες αδράνειας.

Είναι γεγονός πως από το Μάρτιο του 2020 και με εξαίρεση το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος του ίδιου έτους, όταν επανεκκίνησε -προσωρινά- ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια, δράση δεν υπήρξε και επομένως για περίπου ενάμισι χρόνο η αναστολή της δραστηριότητας λόγω κορωνοϊού διαφοροποίησε αρκετά τα δεδομένα.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά πολλή όρεξη, ο προπονητής Στέφανος Μπελάγιας και οι αθλητές πραγματοποιούν πρόγραμμα προπονήσεων που στοχεύει στη σταδιακή τόνωση της φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια στην απόκτηση ομοιογένειας, μέσω φιλικών παιχνιδιών, έως ότου δοθεί η έναρξη στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ που ορίστηκε για το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας η διοίκηση του Συλλόγου βρίσκεται κοντά στην ομάδα και με την παρουσία της εκφράζει την αμέριστη στήριξη στο αγωνιστικό τμήμα και στην προσπάθεια που «χτίζεται» για τη νέα χρονιά.

Εξάλλου, αυτό που τονίζεται στην ομάδα ως κύριος στόχος είναι να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η χρονιά με όλα τα μέλη της υγιή, ιδίως μετά τα όσα έχει ζήσει η ανθρωπότητα την τελευταία διετία. Δευτερευόντως, μία αξιόλογη πορεία που θα εκπροσωπήσει τον Σύλλογο επάξια στην ευρύτερη περιοχή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να εκκολαφτούν και να εξελιχθούν γηγενείς αθλητές για το μέλλον αποτελεί το αγωνιστικό μέλημα.

Γι’ αυτό το λόγο, το έμψυχο υλικό απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από αθλητές που διαθέτουν εντοπιότητα και με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη. Οι νεαρότεροι αθλητές του ρόστερ πλαισιώνονται από κάποιους πιο έμπειρους της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την ομαλή μετάβαση από τα αναπτυξιακά τμήματα του Συλλόγου στην αντρική ομάδα και την απαραίτητη βοήθεια για την εξέλιξή τους σε υψηλότερο επίπεδο.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται με συνέπεια και σε αυτές εντάχθηκαν και οι δύο φετινές μεταγραφικές προσθήκες, ο Νίκος Σκούρας (γκαρντ) και ο Νίκος Βούλγαρης (φόργουορντ), με το 80% του περυσινού ρόστερ να διατηρείται αναλλοίωτο, στοιχείο που θα βοηθήσει αρκετά προς την απόκτηση «χημείας» ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά στο Θεοδωρίδειο Κέντρο – Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Με το Δουφεξή συναντήθηκε ο Γιώργος Κωτσός