Ειδήσεις

ΣΕΦΥΜΕΝ Ελληνικά Φυσικά Μεταλλικά Νερά: Το εμφιαλωμένο νερό δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανακύκλωσης


Σύμφωνα με το άρθρο 80 του Νόμου 4819/2021 θεσπίζεται, από την 1η Ιουνίου 2022, η επιβολή τέλους ανακύκλωσης, οκτώ (8) λεπτών ανά τεμάχιο προϊόντος, για τα προϊόντα που η συσκευασία τους περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), ενώ η καταβολή του τέλους επιβαρύνει τους καταναλωτές.

Σε συνέχεια της νέας Νομοθετικής διάταξης ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι κανένα προϊόν του κλάδου του εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα και ειδικότερα των Εταιριών Μελών του ΣΕΦΥΜΕΝ, δεν περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), σε κανένα υλικό συσκευασίας, φιάλη, ετικέτα, πώμα. Συνεπώς, δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανακύκλωσης.

Επίσης, ο ΣΕΦΥΜΕΝ επισημαίνει ότι το σύνολο των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιούν οι Εταιρίες Μέλη του, στο εμφιαλωμένο νερό, είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.

 

Για την Επιτροπή Επικοινωνίας του ΣΕΦΥΜΕΝ, κ. Κ. Κούτσας, Πρόεδρος Επιτροών Περιβάλλοντος-Κυκλικής Οικονομίας & Επικοινωνίας

Τ: 210 6711177,

Ε: sefymen@sevt.gr www.sefymen.gr

Ποιος είναι ο ΣΕΦΥΜΕΝ 

Εκπροσωπεί συλλογικά τις Ελληνικές Εταιρείες Εμφιαλώσεως Φυσικού Μεταλλικού Νερού στους κοινωνικούς εταίρους και την πολιτεία, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και παρεμβαίνει δημόσια, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, στις διεργασίες και εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο.

Είναι Μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανικών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου NATURAL MINERAL WATERS EUROPE (NMWE).

 

Προηγούμενο άρθρο Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων
Επόμενο άρθρο 34 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα