Ειδήσεις

Σειρά εμβολιασμών σε παιδιά Ρομά πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία


Σειρά εμβολιασμών σε παιδιά Ρομά πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας, «Υγεία για όλους» με τη συνδρομή της 5η ΔΥ.ΠΕ και της Παιδιατρικής κλινικής Μητέρα.

Από τις 24 – 27 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση και  εμβολιασμός σε 241 συνολικά παιδιά σε τέσσερις μεγάλους καταυλισμούς Ρομά της Περιφέρειας Θεσσαλίας των Δήμων Καρδίτσας, Τρικκαίων, Τυρνάβου και Βόλου.

Αναλυτικά, στις 24 Νοεμβρίου στην περιοχή Μαύρικα Καρδίτσας εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν 83 παιδιά Ρομά, με τη σύμπραξη του Κέντρου Κοινότητας Παράρτηματος  Ρομά και του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας Καρδίτσας.

Στις 25 Νοεμβρίου 2023 στις περιοχές Κηπάκι και Πύργος στα Τρίκαλα εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν  87 παιδιά, στις 26 Νοεμβρίου 2023 στο Δήμο Τυρνάβου εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν 37 παιδιά και τέλος στις 27 Νοεμβρίου 2023, στο Αλιβέρι του Δήμου Βόλου εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν 34 παιδιά του καταυλισμού.

Τα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι τα:

  • Neisvac-C ( Mηνιγγιτιδόκοκκου)
  • ΜΜR VAXPRO (Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας)
  • Vaxelis (Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη, Ηπατίτιδας Β, Πολιομυελίτιδας και Αιμόφιλος)
  • HBVAXPRO ( Hπατίτιδας Β’)
  • Varivax (Aνεμευλογιάς)

Στους εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρικα Καρδίτσας, παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Δρ Αγλαΐα Ρογγανάκη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε επένδυση στην υγεία, είναι προσφορά στον άνθρωπο. Η υγεία εκτός από αγαθό, αποτελεί και ανθρώπινο δικαίωμα. Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, το πρωταρχικό μας μέλημα είναι να την προστατεύσουμε».

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφοριακή αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού
Επόμενο άρθρο 19η Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος