Ειδήσεις

Σεισμόπληκτος ζητάει να κηρυχτεί ο Δήμος Παλαμά


smart

Να κηρυχτεί η περιοχή σεισμόπληκτη ζητάει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πολιτική Προστασία ο Δήμος Παλαμά, μετά τις ζημιές που έχει προκαλέσει ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα.

Από την πρώτη στιγμή, το σχολείο του Κοσκινά κρίθηκε ακατάλληλο για διδασκαλία μετά τις πολύ σοβαρές καταστροφές που υπέστη και το πρωί της Παρασκευής διαπιστώθηκε ότι επίσης ακατάλληλο είναι και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά.

Το πρωί, λοιπόν, έσπευσε στην περιοχή κλιμάκιο μηχανικών που ανήκουν στην ΚΤΥΠ ΑΕ (εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την επισκευή και την συντήρηση των δημοσίων κτιρίων) και βρίσκονται για έλεγχο στην γειτονική Λάρισα για να ελέγξουν  όλα τα σχολεία που έχουν προβλήματα και να δώσουν τις ανάλογες οδηγίες.

Όπως μας ενημερώνει ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, έχουν ήδη γίνει έλεγχοι στις εξής σχολικές μονάδες: στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά (που έχει – όπως προαναφέρθηκε – προβλήματα), στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, στο Γυμνάσιο Παλαμά και στο Δημοτικό Σχολείο Κοσκινά (που ήταν το πρώτο το οποίο διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί  ζημιές).

Το μεσημέρι που συνομιλήσαμε με τον κ. Σακελλαρίου βρισκόταν σε ελέγχους στη Μαραθέα και όπως μας επεσήμανε η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη και κανείς δεν γνωρίζει εάν και τι άλλο θα προστεθεί στην πορεία.

Όσο για το που θα κάνουν μάθημα από την επόμενη Δευτέρα οι μαθητές, αυτό είναι κάτι το οποίο θα διευθετηθεί τις προσεχείς ημέρες καθώς θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση και με τους γονείς.

Οι αυτοψίες στα σχολικά κτίρια συνεχίζονται, όμως την ίδια στιγμή αυτοψίες αναμένεται να γίνουν και σε οικίες και κτίσματα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν προβλήματα.

Ήδη, έχουν κατατεθεί 50 περίπου σχετικά αιτήματα για ελέγχους.

Η Δημοτική Αρχή Παλαμά θα συνεχίσει, για όσο χρειαστεί, τις ανάλογες διαδικασίες και παραμένει σε συνεχή επαφή με κάθε αρμόδιο φορέα ώστε να δώσει τις ανάλογες λύσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αίτημα παράτασης όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων που λήγουν στις 15 Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα