Ειδήσεις

Σημαντικές συναντήσεις του δημάρχου λίμνης Πλαστήρα στην Αθήνα


Σημαντικές συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες είχε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα κ. Βασίλη Μπράντζο, με στόχοτην προώθηση έργων και υποθέσεων του Δήμου.

Στην έκτακτη συνάντηση της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αν. υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα. Ο κ. Νάνος έθεσε το θέμα της συνέχισης ένταξης έργων στο πρόγραμμα «Τρίτσης», (μετά την ένταξη της αγροτικής οδοποιίας 1.3 εκ ευρώ) με προτεραιότητα την μετατροπή του Γυμνασίου Μεσενικόλα σε Κέντρο Πολιτισμού Λίμνης Πλαστήρα, προϋπολογισμού 780.000 ευρώ. Επίσης ζήτησε την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα  SmartCity, με έργα με εξοπλισμό και εφαρμογές για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος της Λίμνης Πλαστήρα.

Με την υπουργό Πολιτισμού κ Λ. Μενδώνη συναντήθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης για τον Αντώνη Σαμαράκη και συζήτησε την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Πύλη Πολιτισμού» του ΥΠΠΟ, τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασία.

Με τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού κ Ν. Γιατρομανωλάκη, ο δήμαρχος είχε συζήτηση για το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το ά υποέργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης». Ο δήμαρχος ζήτησε από τον υφυπουργό την στήριξη στην εικαστική ανάπτυξη του Μουσείου, που όταν ολοκληρωθεί θα είναι το πρώτο στη χώρα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη. Ο υφυπουργός έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να στηρίξει το δύσκολο αυτό έργο.

Ο δήμαρχος κ. Νάνος ζήτησε και πέτυχε την μεταφορά μεγάλου μέρους των τεκμηρίων του βίου και του έργου του Αντ. Σαμαράκη, στο Μορφοβούνι. Η έκθεση της Βουλής των Ελλήνων μετά την Αθήνα θα μεταφερθεί και θα φιλοξενείται μόνιμα στο ομώνυμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Επίσης η κ. Ελένη Σαμαράκηαποφάσισε να διαθέσει το γραφείο του Σαμαράκη, χειρόγραφα, καθώς και προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα.

Στη συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παπαγιαννίδη, ο δήμαρχος ζήτησε την ένταξης τριών σημαντικών έργων που υπέβαλλε ο Δήμος. Πρόκειται για τα έργα: Αρδευτικό Αγίου Γεωργίου Μορφοβουνίου, προϋπολογισμού ύψους 1.300.000 ευρώ και Αρδευτικό Κερασιάς – Κρυονερίου – Καλυβίων Φυλακτής – Πεζούλας, προϋπολογισμού ύψους 340.000 ευρώ. Επίσης υποβλήθηκε έργο αγροτικής οδοποιίας Νευρόπολης (τσιμεντόστρωση δρόμων), προϋπολογισμού ύψους 500.000 ευρώ.

Συνάντηση είχε ο δήμαρχος με τον Γ.Γ. Περιβάλλοντος κ. Αραβώση, στο περιθώριο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, θέμα συζήτησης η αξιοποίηση της βιομάζας, τα Άγραφα να ενταχθούν στο καθεστώς των «Απάτητων Βουνών» κ.α.

Την τελευταία ημέρα δήμαρχος και γραμματέας του Δήμου επισκέφθηκαν την 4η Διεθνή έκθεσηΤεχνολογίας Περιβάλλοντος, στο ΜΕC Παιανίας. Ο δήμαρχος μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσαν τα Δίκτυα «Πίνδος», «Δήμοι με Λίμνες» και «Δήμοι με Ποτάμια», με θέμα Περιβάλλον και Πολιτικές. Ακολούθησε περιήγηση στην έκθεση, όπου μεταξύ των άλλων επισκέφθηκαν το περίπτερο του δημότη Μηλίτση, ο οποίος δημιούργησε και καινοτόμο πυροσβεστικό εξοπλισμό.

Προηγούμενο άρθρο Βραβείο Best City Award 2022 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συζητήθηκε η μελέτη Λαζαρίδη για τα κλειστά δίκτυα Σμοκόβου