Ειδήσεις

Σκόνδρα σε Τριαντόπουλο για αποζημιώσεις πλημμυροπαθών


Εκ νέου συνάντηση εργασίας, είχε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Η συνάντηση αυτή, έγινε μέσα στα πλαίσια της συστηματικής συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, λόγω της απαιτητικής διαδικασίας υλοποίησης του πλαισίου της κρατικής αρωγής, για την Θεσσαλία και την Καρδίτσα συγκεκριμένα.

Το θέμα της συζήτησης, μονοπώλησε η εξέλιξη της διαδικασίας καταβολών των αποζημιώσεων, προς τους πληγέντες δικαιούχους  για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Ο Υφυπουργός τόνισε ότι μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 14 πληρωμές, που αντιστοιχούν σε 92 εκατ. ευρώ και 25.000 αιτούντες στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, καθώς και 33.000 αυτοψίες σε οικίες και εγκαταστάσεις.

Η κ. Σκόνδρα ζήτησε από τον Υφυπουργό, την επιτάχυνση των ελέγχων και των διασταυρώσεων, ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη έχουν δημιουργήσει καθυστερήσεις πληρωμών δικαιούχων. Ο κ. Τριαντόπουλος την επιβεβαίωσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους, με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, με σκοπό να γίνουν το γρηγορότερο δυνατόν οι πληρωμές καινα ενισχυθούν οι πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας.

Για τον σκοπό αυτό, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των στελεχών που ασχολούνται με το έργο αυτό  και οι Επιτροπές Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας που διενεργούν τους ελέγχους. Επίσης, έχει δημιουργηθεί γραφείο διοικητικής υποστήριξης, των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και μηχανισμός διοικητικής υποστήριξης, της Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής.

Στη συνέχεια η κ. Σκόνδρα ανέφερε στον κ. Τριαντόπουλο, τις σχετικές ενέργειές της προς τα συναρμόδια Υπουργεία, για την λήψη περαιτέρω μέτρων για τις πληγείσες επιχειρήσεις, καθώς και την κατάρτιση πλαισίου στοχευμένων μέτρων για επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Όπου και έλαβε την επιβεβαίωση ότι οι ενέργειές και πολλές από τις προτάσεις της, έχουν ληφθεί υπόψη και θα ικανοποιηθούν μέσω των τις διατάξεων που έχουν δρομολογηθεί και ανοίγουν το δρόμο, για την χορήγηση πρόσθετων ενισχύσεων.

Η Βουλευτής και ο Υπουργός, αφού συζήτησαν αναλυτικά τα παραπάνω, συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή συνεργασία τους για την επίλυση του όποιου προβλήματος προκύπτει. Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται, είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων και ότι θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση της ΠΕ Καρδίτσας σχετικά με την προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών
Επόμενο άρθρο Το Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες συνεδρίασε στο Πετρίλο Αργιθέας