Ειδήσεις

Σοφάδες: Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον ήρωα Λοχαγό (ΠΖ) Δηµήτριο Τσουκνίδα


Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον ήρωα Λοχαγό (ΠΖ) Τσουκνίδα Δηµήτριο πουεπέδειξε τόλμη, γενναιότητα και «έπεσε» ηρωικά μαχόμενος στα μαρτυρικά χώματα της Κύπρου, διοργανώνεται τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στους Σοφάδες με πρωτοβουλία του Συνδέσμου 281 ΤΠ 1974  και σε συνεργασία με το Δήμο Σοφάδων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο χώρο της προτομής του ήρωα στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων.

Ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Τσουκνίδας Δηµήτριος του Βάϊου, γεννήθηκε το 1946 στους Σοφάδες Καρδίτσας. Εισήλθε στη Στρ. Σχολή Ευελπίδων το έτος 1964 και αποφοίτησε απ’ αυτή το 1968 µε το βαθµό του Ανθυπολοχαγού πεζικού. Το 1971 προήχθη στο βαθµό του Υπολοχαγού. Έλαβε µέρος στις επιχειρήσεις το 1974 κατά την εισβολή των τούρκων, στη μαρτυρική Κύπρο µας. ΕΦΟΝΕΎΘΗ στις 21 Ιουλίου του 74, µαχόµενος ηρωικά, ως επικεφαλής του 3ου Λόχου του 281Τ.Π της Κύπρου στην περιοχή“ Πέντε µίλι” Καραβά Κυρήνειας .

Το πρόγραμμα

– Επιμνημόσυνη Δέηση

– Κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, τον πρόεδρο του Συνδέσμου 281 ΤΠ 1974 Αλκιβιάδη Θεορί, τα μέλη του Συνδέσμου Μιχαλάκη Μιχαηλίδη και Κων. Παρασκευά και μέλους της οικογένειας του ήρωα.

-Ομιλίες χαιρετισμοί  Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου, Ταξίαρχου ε.α Αναστάσιου Πάστρα πρώτου μεταπολεμικού Δκτή του 281Τ.Π της Ε.Φ. Κύπρου 1974 και μέλους των “Επιλέκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας”  και του Προέδρου Συνδέσμου 281 ΤΠ 1974 Αλκιβιάδη Θεορί

Θα ακολουθήσει απονομή αναμνηστικών από το Σύνδεσμο 281 ΤΠ 1974 στην οικογένεια του Δημητρίου Τσουκνίδα και στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Διαδρομές προσανατολισμού με φτερωτές και γευστικές διαδρομές
Επόμενο άρθρο Ιπποκράτειο ιατρικό συνέδριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας