Ειδήσεις

Σοφάδες: Εντυπωσίασε η πολυβραβευμένη ταινία Daniel ‘16


Η πολυβραβευμένη ταινία «Daniel ‘16» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου προβλήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων τη Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 20:30. Η ταινία σχολιάζει προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως το μεταναστευτικό, η ξενοφοβία και η κοινωνική απομόνωση.

Η συγκεκριμένη ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και πολλά θετικά σχόλια από τους θεατές. Πρόκειται για την καταγραφή ενός διαφορετικού κόσμου μέσω μίας ενηλικίωσης που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως μπορεί να συμβεί τόσο κοντά μας τονίζοντας θέματα σωφρονισμού και ανοχής μας απέναντι σε ξένους ανθρώπους.

Την προβολή διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Σοφάδων (Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ.), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας και ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Πριν την έναρξη της προβολής σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας κ. Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδουπόλεων κ.  Νίκος Τσούκας ο οποίος απένειμε αναμνηστικό στο Δήμαρχο Σοφάδων.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων κ. Ιωάννης Σταμούλης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Σπύρος Εκίζογλου, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Καραγιάννης, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Κατερίνα Σταθοπούλου o εκπρόσωπος του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Βασίλειος Κουκουλέτσος και ο Διευθυντής του 1ου Δημ. Σχολείου Σοφάδων κ. Ντίνος Σακκάς.

Στην προβολή παρίστατο και ο ίδιος ο σκηνοθέτης ενώ με την ολοκλήρωση ακολούθησε συζήτησε με το κοινό.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Τρίτη 25/10
Επόμενο άρθρο Νίκος Καρδούλας: Παραμένουν 4 οι βουλευτικές έδρες στην Καρδίτσα, σύμφωνα με εκτίμηση του νόμιμου πληθυσμού 2021