Ειδήσεις

Σωματεία Καρδίτσας: Κάτω τα χέρια από τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ


Οι εκπρόσωποι, εκλεγμένοι και συνδικαλιστές από τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς, που συμμετείχαν στη σύσκεψη στις 29-9-22 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, καταγγέλλουν τη δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Ρέτζιου Αφροδίτης, η οποία στις 28/11  οδηγείται σε δίκη με εργαλείο το νόμο Χρυσοχοΐδη, δηλαδή το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων . Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται ότι στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 αρνήθηκε  «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ   στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της  ζωής του λαού μέσα στην πανδημία.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και “συμμόρφωσης” των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον συνθλίβει καθημερινά. Στο στόχαστρο βρίσκονται συνδικαλιστές, πρωτοπόροι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους με στόχο να επιβληθεί   «σιγή νεκροταφείου». Θυμίζουμε ότι όταν η κυβέρνηση ψήφιζε τον συγκεκριμένο νόμο, ισχυριζόταν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για ποινικοποίηση του δικαιώματος στη διαδήλωση ενώ από τότε και με πρόσχημα την πανδημία οι εργαζόμενοι και τα σωματεία έπεσαν πάμπολλες φορές θύματα άγριας καταστολής.

Η  τρομοκράτηση των εργαζομένων και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ακύρωση όλων των κατασταλτικών, αντιδραστικών νόμων και ρυθμίσεων .

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών την ημέρα της δίκης 28/11/2022.

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι, εκλεγμένοι και συνδικαλιστές από τα εξής σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, ΕΙΝΚΥΝΚ, Εργαζόμενοι Συνεταιριστικής Τράπεζας, Μισθωτοί Τεχνικοί, ΕΛΜΕ, Εργαζόμενοι ΚΥ Καρδίτσας, Τεχνικοί ΟΤΕ, Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Νοσοκομείου Καρδίτσας, ΕΟΑΣΚ, Εμπορικός Σύλλογος, Σωματείο Οπωροπωλών, Ψυκτικοί

Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής, Συνταξιούχοι ΙΚΑ.

Προηγούμενο άρθρο Ψήφισμα συμπαράστασης της ΕΛΜΕ Καρδίτσας ενάντια στις διώξεις αγωνιστών
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα Θάνου Σκάρλου στο Γυμναστικό Σύλλογο Σοφάδων