Ειδήσεις

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας: Να μην απολυθούν οι καθαρίστριες στο Γενικό Νοσοκομείο


Η επιτροπή αγώνα καθαριστριών εδώ και 2 χρόνια βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα .Οι 30 εργαζόμενες στην καθαριότητα του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας καλύπτουν για πολλά έτη (κάποιες και 23 χρόνια,) πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έχουν καταφέρει και απολαμβάνουν το σεβασμό και την αναγνώριση όλης της τοπικής κοινωνίας , των γιατρών, των συναδέλφων εργαζομένων του νοσοκομείου. Αντιμετωπίζουν όμως την ΑΠΑΞΙΩΣΗ της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου του νοσοκομείου Καρδίτσας βρίσκονται ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με το κίνδυνο να χάσουν τις θέσεις εργασίας.

Το προηγούμενο διάστημα και μετά από κινητοποιήσεις κατάφεραν να συνεχίσουν να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

«Παραδίδουν την καθαριότητα στον εργολάβο, χωρίς κάποια επίσημη μελέτη που να αποδεικνύει ότι έχουν επιλέξει την πιο φθηνή λύση, αφήνοντας ‘’ξεκρέμαστες’’ 30 οικογένειες.

Γίνεται φανερό πως ο στόχος είναι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, όπως μετά τη φύλαξη που πέρασε στον εργολάβο την 1η Γενάρη. Ένα εξάμηνο μετά οι εργαζόμενοι να είναι οι μισοί από τους αρχικούς και να αντικαθίστανται στη συνέχεια από άλλους , στην Τεχνική Υπηρεσία αντί να προσλάβουν υδραυλικούς προτίμησαν και εκεί εργολάβους. Τι θα ακολουθήσει;».

Σήμερα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές!

Η διοίκηση του νοσοκομείου παραδίδει την υπηρεσία καθαριότητας σε εργολάβους.

Καμιά απόλυση των εργαζομένων.

Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Λέμε όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, που σημαίνει νοσοκομεία – επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιωτών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ταξίδι πολιτισμού στην Φλωρεντία
Επόμενο άρθρο Σπίτι μου: Το δάνειο εγκρίθηκε, δυσεύρετα τα ακίνητα για τους νέους