Ειδήσεις

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8/3


Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους , ελεύθερους επαγγελματίες , γυναίκες , φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στις μεγάλες μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα.

Οι εικόνες που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες με κομμένη την ανάσα, προκαλούν θλίψη και οργή. Οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι δεν πρέπει να πνίξουν την οργή που νιώθουν σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει φέρει θρήνο σε δεκάδες οικογένειες, δάκρυα σε όλο τον εργαζόμενο λαό.

Να μην επιτρέψουμε το έγκλημα να ξεχαστεί – όχι στην συγκάλυψη της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων

Η μεθοδευμένη προσπάθεια να σβήσουν οι πραγματικές ευθύνες πίσω από το «ανθρώπινο λάθος» είναι εξοργιστική, προκαλεί τη λογική και το συναίσθημα. Οι προειδοποιήσεις των συνδικάτων στο σιδηρόδρομο, η ανακοίνωση των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου 20 μέρες πριν το έγκλημα, τα εξώδικα, οι παραιτήσεις, όλα αυτά που έδειχναν ότι βαδίζουμε με μαθηματική ακρίβεια σε «τραγωδία», γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να περάσουν σε πίσω πλάνο.

Οι δηλώσεις των συγγενών των νεκρών, των παιδιών που τραυματίστηκαν, παιδιών που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό συνανθρώπων τους, ξεσκεπάζουν όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να σβήσουν οι πολιτικές ευθύνες.

Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στο σιδηροδρομικό έργο διαχρονικά και σε συνέχεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η καθεμία στη δική της κυβερνητική “βάρδια”.

Να μην επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες κάτω από κοκορομαχίες των επίδοξων σωτήρων , που θέλουν να βγάλουν αλώβητη την πολιτική που θυσιάζει εργαζόμενους και νεολαία στο βωμό του κέρδους.

Ο νόμος του κέρδους και η πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς των σιδηροδρομικών μεταφορών αφήνουν παντού το θανατηφόρο αποτύπωμα τους.

Δίνουμε συνέχεια ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουμε την μάχη ενάντια στην συγκάλυψη του εγκλήματος αλλά και στις αιτίες. Έτσι ώστε ποτέ ξανά ο λαός μας , οι εργαζόμενοι και νεολαία να μην πληρώνει με το αίμα τους το τίμημα των κερδοφόρων επενδύσεων !

Δυναμώνουμε τον αγώνα και απαιτούμε ꞉

Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

  • Άμεση πρόσληψη στον ΟΣΕ και την HELLENIC TRAIN μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα για την κάλυψη των πολύ μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε όλες τις ειδικότητες. Αντίστοιχη εξειδίκευση και πιστοποίηση του προσωπικού.
  • Άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου όπως η τηλεδιοίκηση, η φωτοσήμανση , το ETCS κ.α.
  • Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής. Αντικατάσταση όλων των συρμών μεγάλης παλαιότητας με νέους σύγχρονους κι ασφαλείς.
  • Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης των εργασιών.
  • Να διασφαλισθεί η στελέχωση κάθε συγκροτήματος με Τεχνικό Ασφάλειας και γιατρό Εργασίας.
  • Συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό όλου του τεχνικού εξοπλισμού και όλων των εγκαταστάσεων για ασφαλή εργασία. Να χορηγηθούν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές. Μέχρι την αποπεράτωσή

τους εξασφάλιση φυλάκων διαβάσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις διαβάσεις της πόλης μας.

  • Άμεση επίλυση των αναγκών μετακίνησης, με ευθύνη κι επιβάρυνση της Hellenic Train, για όσους εργαζόμενους , φοιτητές που μετακινούνται από και προς Καρδίτσα με προπληρωμένες κάρτες πολλαπλών διαδρομών με αστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου.
Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για το συντονιστικό έργο στο πεδίο του κυβερνητικού κλιμακίου
Επόμενο άρθρο Πρόταση της ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας