Ειδήσεις

Σωματείο Οικοδόμων: Ενώνουμε τη φωνή μας και δυναμώνουμε τον αγώνα


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες. Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού και βρισκόμαστε σε ακόμη χειρότερη θέση να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που απειλούν την υγείας μας, αλλά και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των οικογενειών μας.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έδειξε τις προθέσεις της για το πώς αντιμετωπίζει χιλιάδες εργαζόμενους στις Κατασκευές και άνεργους συναδέλφους μας.

  • Από τον περσινό Μάρτη μέχρι σήμερα έχει αφήσει τους χώρους δουλειάς χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Το μόνο που κάνει είναι να ανακοινώνει μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που όμως γίνονται κουρελόχαρτο στους χώρους δουλειάς από την εργοδοσία.

Η εντατικοποίηση και οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς μέσα στα εργοτάξια δεν αυξάνουν μόνο τους κινδύνους για τη ζωή μας από τον κορονοϊό, αλλά έχουν σαν αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να μετράμε καθημερινά νεκρούς συναδέλφους μας από εργοδοτικά εγκλήματα. Η έλλειψη των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς δεν μπορεί να κρυφτεί, όσα παχιά λόγια κι αν λέει η Κυβέρνηση, όσες εξαγγελίες κι αν κάνει για δήθεν ελέγχους που «ΘΑ» γίνουν, αλλά ποτέ δεν γίνονται λόγω της συνειδητής υποστελέχωσης των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών που υπάρχει.

  • Είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει με το υποβαθμισμένο σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Στην πραγματικότητα έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου (κορονοϊού), που λόγω της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, δεν μπορούν ούτε στοιχειωδώς να καλύψουν βασικές ανάγκες, αφήνοντας ασθενείς με άλλες νόσους στο «περίμενε»…

Η Κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα και να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, χωρίς να δίνει χρηματικές αποζημιώσεις στους μεγαλοκλινικάρχες, συνεχίζει να επιλέγει να στοχεύει όλους εμάς και να μας κουνά το δάχτυλο «ότι αν αρρωστήσουμε εμείς θα φταίμε».

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Σήμερα, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας αρνούνται πεισματικά να πάρουν μέτρα στήριξης των χιλιάδων οικοδόμων, ανέργων και των οικογενειών τους. Σε όλους εμάς, που έχουμε χίλια δύο προβλήματα, μας έχουν γυρίσει τις πλάτες ενώ στη μεγαλοεργοδοσία συνεχίζουν να δίνουν πακέτα και διευκολύνσεις.

 Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες, το ΔΣ οικοδομων και συναφων επαγγελματων Καρδιτσας αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που καλεί η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν. Καρδιτσας την Τετάρτη 7 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Υγείας) στην κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 7μμ.

 

Ενώνουμε τη φωνή μας και τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα άλλων κλάδων που βιώνουν και αυτοί τα ίδια προβλήματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενεργή μάθηση στην Πολυτεχνική Εκπαίδευση - Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα
Επόμενο άρθρο Ειδικά Σχέδια Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης