Ειδήσεις

Σταματήστε να βομβαρδίζετε Νοσοκομεία, μωρά, παιδιά, ασθενείς και υγειονομικούς


Oι συνάδελφοι μας υγειονομικοί στη Γάζα, οι οποίοι εδώ και ένα μήνα δίνουν έναν ηρωικό και υπεράνθρωπο αγώνα παραμένοντας στο πλευρό των ασθενών τους, κάνουν συνεχείς εκκλήσεις να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των νοσοκομείων.

Οι εικόνες ξεπερνούν τους χειρότερους εφιάλτες. Μωρά στο πάτωμα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας , Αλ Σίφα, με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τους ελεύθερους σκοπευτές να το έχουν περικυκλώσει και να εισβάλλουν. Το νοσοκομείο έχει χτυπηθεί επανειλημμένα από τα ισραηλινά  πυρά με αποτέλεσμα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και το θάνατο πρόωρων βρεφών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι έχασε την επικοινωνία με τις επαφές του στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Η διοίκηση του νοσοκομείου της Ινδονησίας στη βόρεια Γάζα έχει μετατρέψει την αυλή του σε ομαδικό τάφο για άγνωστους σκοτωμένους πολίτες. Τέσσερα νοσοκομεία είναι περικυκλωμένα από ισραηλινά άρματα. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ζητάει να σταματήσει η καταστροφή των νοσοκομείων στη Γάζα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας στη Γάζα. Με τις χιλιάδες λαού, με τους λαούς που καταδικάζουν τις δολοφονίες μωρών, μικρών παιδιών, άμαχου πληθυσμού, ασθενών.

Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη λωρίδα της Γάζας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες  για να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση γιατρών, υγειονομικών και ασθενών από τα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, όλη η ιατρική κοινότητα οφείλουν να πάρουν θέση. Να καταδικάσουν τις θηριωδίες των κατοχικών δυνάμεων, να απαιτήσουν και να πιέσουν μαζί μας να  σταματήσει ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων και να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση και  μεταφορά  των ασθενών και του προσωπικού.

Εκφράζουμε απερίφραστα και αγωνιστικά την αντίθεση μας στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα