Ειδήσεις

Στη δίνη της κακοκαιρίας η Καρδίτσα


Έντονη βροχόπτωση και δυνατούς κεραυνούς έφερε, το απόγευμα της Δευτέρας, το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Καρδίτσα.

Ο καιρός έδειξε από νωρίς τα δόντια του στην περιοχή μας και όσοι ήταν έξω εκείνη τη στιγμή αναπόφευκτα χρειάστηκε να δείξουν υπομονή και, κυρίως, προσοχή αφού οι δρόμοι πλημμύρισαν.

Τουλάχιστον μέχρι τις 18:30 το απόγευμα δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τα όσα πληροφορηθήκαμε, στον Παλαμά έσπασε ένα δέντρο.

Οι τοπικές αρχές και όλοι οι αρμόδιοι φορείς παραμένουν σε ετοιμότητα καθώς η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, καταιγίδες άρχισαν να εκδηλώνονται στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική, τοπικά στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σταδιακά από τα δυτικά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  που εκδόθηκε τη Δευτέρα από την  Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από  μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις  και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων,  από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, προβλέπεται από την Τρίτη έως και την Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι – απόγευμα) και  θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρωμένη παρέμβαση στο αγροτικό οικοσύστημα
Επόμενο άρθρο Επέστρεψε στην Ελλάδα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη