Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία οι 5 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών ΙΧ στη Λ. Πλαστήρα


Στην τελική ευθεία η μελέτη για την εγκατάσταση σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) στο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Η μελέτη έχει προϋπολογισμού 29.760 € και χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο», ενώ είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου, το οποίο θα δημοπρατηθεί μετά την έγκριση της μελέτης.

Στο δημαρχείο έγινε συνάντηση των μελετητών με το δήμαρχο και τον γραμματέα του Δήμου, όπου παρουσιάστηκε η αρχική πρόταση, ενώ ζητήθηκε η άποψη του Δήμου για την ανάπτυξη των επιμέρους σημείων. Ο δήμαρχος κ. Νάνος ανέφερε ότι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα είναι τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο και η δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί μία ακόμη χρήσιμη υποδομή.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος προβλέπονται συνολικά 14 θέσεις ΣΦΗΟ περιμετρικά της λίμνης και η ανάπτυξη θα γίνει σε δύο στάδια. Αρχικά θα εγκατασταθούν πέντε (5) σταθμοί για ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα, δύο θέσεις για αυτοκίνητα που θα εξυπηρετούν ΑμεΑ και πέντε θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων. Στο δεύτερο στάδιο και ανάλογα με την ζήτηση, προβλέπονται άλλες 8 θέσεις φόρτισης, με πρόβλεψη για λεωφορείο, αυτοκίνητο μεταφοράς, κ.α.

 

Προηγούμενο άρθρο Διημερίδα για τις φυσικές καταστροφές: Πρωτοβουλίες των Δήμων για Προειδοποίηση-Πρόληψη-Αποκατάσταση
Επόμενο άρθρο Στο τέλος του 2023 παραδίδεται το νότιο τμήμα του Ε65