Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία το ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων


Ολοκληρώνονται εντός των επόμενων ημερών οι εργασίες για την τοποθέτηση ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων.

Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση  πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης σταδίου ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για το τελικό υλικό.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην επίστρωση της επιφάνειας του στίβου 6 διαδρομών με συνθετικό τάπητα (ταρτάν).

Η κύρια ευθεία του στίβου θα επεκταθεί πέραν των ημικυκλίων ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή των αγωνισμάτων δρόμου των 100μ και των 110 μ μετ’ εμποδίων.

Η απορροή των ομβρίων από το συνθετικό τάπητα του στίβου θα γίνεται μέσω του υπάρχοντος καναλιού απορροής ομβρίων υδάτων.

Επίσης θα κατασκευαστεί σκάμμα εις μήκος και εις τριπλούν με τις αντίστοιχες βαλβίδες άλματος.

Επιπλέον αντικαταστάθηκε το κατεστραμμένο χωροδικτυώμα περιμετρικά του στίβου.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα έργο που θα ωφελήσει εκατοντάδες αθλούμενους στο περπάτημα ή το τρέξιμο, ερασιτέχνες ασκούμενους, δρομείς του αγωνιστικού αθλητισμού,  υποψήφιους σε σχολές και γενικότερα όσους επιλέγουν να αθληθούν για τη σωματική και ψυχική τους ωφέλεια.

Το έργο προϋπολογισμού 580.000 εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Την πρόοδο των εργασιών επόπτευσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσινόπουλος συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού και επιβλέπουσα του έργου κ. Αντιγόνη Κατσάρα.

Αναφερόμενος στο έργο ο κ. Τσινόπουλος υπογράμμισε:

«Ο Δήμος Σοφάδων στηρίζει και θα συνεχίσει να  στηρίζει την αθλητισμό με έργα που αναβαθμίζουν την ευρύτερη περιοχή. Με την αντικατάσταση του ταρτάν δημιουργούμε έναν ανανεωμένο αθλητικό περιβάλλον που θα αξιοποιηθεί από τους  συνδημότες μας, τους αθλητικούς συλλόγους και τα νέα παιδιά προκειμένου να μπορούν όλοι, εύκολα και με ασφάλεια να αθληθούν. Ως Δημοτική Αρχή προχωράμε και υλοποιούμε ένα πλάνο συνολικής βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στον Δήμο Σοφάδων»

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Social media marketing & advertising
Επόμενο άρθρο Κοπή βασιλόπιτας της Αερολέσχης Νομού Καρδίτσης