Ειδήσεις

Στην ΤΚ Οξυάς ο Δήμαρχος Μουζακίου με τον ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής για τις ζημιές του Ιανού


Στην Τοπική Κοινότητα Οξυάς, βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, ο τον ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος με τον Δήμαρχο Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων Νίκου Ζαρνακούπη και Ηλία Τρυφέρη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς, Λάμπρου Ευθυμίου, του Τοπικού Συμβούλου Αλέξανδρου Κουτσικουρή και κλιμάκιο συνεργατών.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η αυτοψία στα σημεία που επλήγησαν από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου και η λεπτομερής ανάλυση της συνολικής ζημιάς, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση και κυρίως στην κατασκευή νέων έργων.

Σε δήλωσή του, ο ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής, κ.Τριαντόπουλος τόνισε: «Επισκεφθήκαμε με τον δήμαρχο Μουζακίου κ.Στάθη και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, σε συνέχεια σχετικής συνεργασίας που έχουμε όλη την τελευταία περίοδο, την Οξυά και την ευρύτερη περιοχή, όπου συζητήσαμε στο πεδίο – σε συνέχεια της ωρίμανσης του τεχνικού σχεδιασμού –  για τις ανάγκες που υπάρχουν για να αποκατασταθεί η κανονικότητα για τους πολίτες της περιοχής μετά τη θεομηνία του «Ιανού». Είχαμε, φυσικά, την ευκαιρία να συζητήσουμε και με κατοίκους της περιοχής, για τα προβλήματα και τις ζημιές που άφησε πίσω ο  «Ιανός». Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε τη συνεργασία με όλους τους φορείς, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης και να επιστρέψει η κανονικότητα το συντομότερο».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης δήλωσε: «Σε συνέχεια της αγαστής συνεργασίας με τον ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής, βρεθήκαμε στην Τοπική Κοινότητα Οξυάς, η οποία υπέστη τεράστιες ζημιές. Με τον κ.Τριαντόπουλο, έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές στο γραφείο του στην Αθήνα, του έχουμε καταθέσει τεχνικά δελτία ύψους 49.000.000 ευρώ και τον ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μου, προκειμένου να μεταβεί στην Οξυά και να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των ζημιών, αποκτώντας έτσι μια συνολική εικόνα των όλων ζητημάτων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε φυσική καταστροφή γιατί έτσι θα επιτευχθεί ο κατάλληλος προγραμματισμός και σχεδιασμός για μια γενναία χρηματοδότηση που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση και υλοποίηση σημαντικών έργων στο δίκτυο του ορεινού μας όγκου. Διεκδικούμε για τον Δήμο μας, έργα ζωτικής σημασίας που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

 

 

Προηγούμενο άρθρο 6 θετικά κρούσματα στην Καρδίτσα και 1 στη Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο 49 παραβάσεις των μέτρων αποφυγής του κορωνοϊού στη Θεσσαλία