Ειδήσεις

Στήριξη της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων της τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ΑΔΕΔΥ


        Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Καρδίτσας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τη σχετική απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ αλλά και του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που πραγματοποιείται την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, καθώς και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την ίδια μέρα έξω στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στις 10:00π.μ., με αίτημα:

       Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α., εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές των Δήμων που έμειναν εκτός εργασίας, Σχολικές Καθαρίστριες κ.α.).

       Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Καρδίτσας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022.

       Ήδη πολλά σωματεία των δήμων, από τη Μακεδονία και Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τα Νησιά, έχουν πάρει αποφάσεις και βάζουν μεταφορικά μέσα για την κάθοδο των εργαζομένων στην Αθήνα, τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Απεργιακή Συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

       Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους. Είναι αγώνας όλων, γιατί, όσο υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, χωρίς ενιαία δικαιώματα και αμοιβές, τόσο οι μισθοί θα είναι καθηλωμένοι, τα δικαιώματά μας θα περικόπτονται, η εργασία θα εντατικοποιείται και οι υπηρεσίες θα ιδιωτικοποιούνται.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κινητοποίηση όλων των Γιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της 5ης ΥΠΕ