Ειδήσεις

Στήριξη των αγροτών από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των  αγροτών για την επιβίωσή τους, για να μην ξεριζωθούν από τη γη τους, για να μείνει ζωντανός ο τόπος μας, για να μπορούν να παράγουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για όλες τις λαϊκές οικογένειες, όλους εμάς.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις νέες, πανελλαδικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος ενάντια στις πολιτικές επιλογές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, που παρέχουν αφειδώς τη στήριξή τους σε τράπεζες, βιομηχάνους και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους αφήνοντας στο  έλεος της ακρίβειας τους μικροπαραγωγούς,  τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς συνταξιούχους, τους άνεργους νέους.

Συμπαρατασσόμαστε στην πάλη τους για μια αξιοπρεπή ζωή στα χωριά τους και το δικαίωμά τους στην υγειονομική προστασία και περίθαλψη, στη γνώση και τη μόρφωση χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς, στην πολιτιστική αναβάθμιση, στην αναχαίτιση του κύματος ακρίβειας που πνίγει όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, εμάς τους ίδιους.

Θεωρούμε δίκαιες τις διεκδικήσεις τους για αφορολόγητο πετρέλαιο ( που σε εφοπλιστές και αεροπορικές εταιρίες παρέχεται δωρεάν), μείωση του αγροτικού ρεύματος, άμεσα έργα προστασίας της αγροτικής παραγωγής, εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων, κατώτατες εγγυημένες τιμές.

Στεκόμαστε δίπλα τους γιατί έχουμε κοινά προβλήματα, κοινούς αντιπάλους, κοινούς στόχους και επιδιώξεις και γιατί η προηγούμενη πείρα έχει αποδείξει ότι η κοινή δράση μάς κάνει όλους πιο δυνατούς και αποτελεσματικούς.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας