Ειδήσεις

Στις 9 και 10 Οκτωβρίου η καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης χτυπά στη Θεσσαλία


Τέλος στην ανυπομονησία των πληρωμάτων βάζει η εκκίνηση του περίφημου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου,  το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, από την παραλία του Βόλου ( κτίριο «Παπαστράτος»), στις 11 το πρωί.

Δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα θα πλημμυρίσουν το Βόλο, το Πήλιο, τη λίμνη Κάρλα, την Ελασσόνα και τον Όλυμπο , δημιουργώντας ένα ρετρό σκηνικό άλλων εποχών, συμμετέχοντας σε έναν θεσμό, που από την πρώτη στιγμή «έκλεψε» τις καρδιές όλων των φανατικών οδηγών κλασσικής αυτοκίνησης , που κάθε χρόνο ταξιδεύουν από πολύ μακριά για να λάβουν μέρος στον μοναδικό αυτό αγώνα.

Ο τερματισμός θα γίνει και φέτος, την Κυριακή 10/10 στις 1 το μεσημέρι, στην Ελασσόνα, που είναι η γενέτειρα του μεγάλου θεσμού για την Ελλάδα μετά από την άριστη συνεργασία και υποστήριξη που παρέχεται από τον Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα, τα δύο τελευταία χρόνια και έτσι ένα μεγάλο γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, επιστρέφει στη φυσική του έδρα , από όπου και ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια.

Το περίφημο αυτό Ράλι  διοργανώνεται τα τελευταία  χρόνια από την πανίσχυρη  Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Ελασσόνα ), σε συνδιοργάνωση  με  τον  Σύλλογο  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  , με  την υποστήριξη της FIVA και  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων) , του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Μαγικές εικόνες θα ζήσουν οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων –αντίκα στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021  αφού το περίφημο 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods ), που έχει κλέψει τις καρδιές όλων των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα επισκεφτεί και φέτος μαγικούς προορισμούς όπως είναι ο Βόλος  (εκκίνηση από κτίριο «Παπαστράτος» και τερματισμός 1ης μέρας), τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, η λίμνη Κάρλα, ο Όλυμπος και η πανέμορφη Ελασσόνα (τερματισμός).

Ο Πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία», Κώστας Σκριάπας, δήλωσε ότι : “το φετινό 10ο επετειακό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πρόεδρου της ΛΕΚΑΜ Γεώργιου Τσάλιου, που χάθηκε πρόσφατα και που είναι ο άνθρωπος που απογείωσε τις δράσεις και τη φήμη της Λέσχης εντός και εκτός Ελλάδος, διοργάνωσε μεγάλους αγώνες και αναδιαμόρφωσε τον ρόλο που επιτελεί η κλασσική αυτοκίνηση στην Ελλάδα”.

Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου,  που θεσμοθετήθηκε  το 2011 από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου-ΛΕΚΟΒ ,αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στο χώρο  της κλασσικής αυτοκίνησης, με τη συνδιοργάνωση της ΛΕΚΑΜ  και  διαφημίζει την Ελλάδα και τη  Θεσσαλία ,αλλά κυρίως το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο , από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

 

Δεκάδες συμμετοχές σε έναν αγώνα-όνειρο

Δεκάδες πληρώματα  από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία,  σχετικά με  τη διοργάνωση του περίφημου και εντυπωσιακού  10ου Ιστορικού Ράλι Όλυμπου  2021  (The Historic Rally of Olympian Gods ) -26η Μακεδονική Πλοήγηση  ,που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021  στη Θεσσαλία .

Πρέπει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών , από τον Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει, κατά καιρούς,  ρεκόρ συμμετοχών, όπως πέρυσι με 102 συμμετοχές, ενώ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Φέτος, το Ιστορικό  Ράλι Ολύμπου  , με απόφαση των Διοργανωτών, θα ξεκινήσει, μετά από πολλά χρόνια, από το Βόλο (παραλία-κτίριο «Παπαστράτος»), το Σάββατο 9 Οκτ. 2021 και ώρα 11.00 και με προορισμό τα ι πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία , τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα  , ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της Ελασσόνας , την επόμενη μέρα , την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 14.00 .

 

Οι διαδρομές του Ράλι είναι οι εξής:

1Η μέρα  –Σάββατο 9 Οκτ 2021-

Βόλος -Εκκίνηση-Κτίριο «Παπαστράτος»- ώρα 11.00 π.μ.- Ανακασιά- Άνω Βόλος- Κατηχώρι – Πορταριά- Χάνια- Μακρυράχη- Ανήλιο- Άγιος Δημήτριος- Μούρεσι –Τσαγκαράδα- Ξουρίχτι- Μηλιές- Βυζίτσα ( Στάση για ανασυγκρότηση και γεύμα- Επίσκεψη  στον αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Εσπερίδες»)- Πινακάτες- Άγιος Γεώργιος Νηλείας- Άγιος Βλάσιος- Άνω Λεχώνια- Κ. Λεχώνια- Αγριά-Βόλος (τερματισμός 1ης μέρας)

2η μέρα –Κυριακή 10 Οκτ. 2021

Βόλος –Εκκίνηση( Ξενοδοχείο Volos Palace)- ώρα 10.00 π.μ.

Μελισσάτικα- Γλαφυρές- Κερασιά- Κανάλια Δήμου Ρ. ΦεραίουΣτεφανοβίκειο- ΠΕΟ Βόλου –Λάρισας- Τύρναβος-Τσαριτσάνη-Ελασσόνα  (τερματισμός  2ης μέρας στην κεντρική πλατεία -απονομές )

Οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων,  μπορούν να τα δουν από κοντά στα εξής σημεία:
1.Στην παραλία του  Βόλου –Κτίριο «Παπαστράτος»-Σάββατο 9/10/2021 και ώρες 09.00-11.30 π.μ.

  1. Στο ξενοδοχείο Volos Palace –Κυριακή 10/10/2021 και ώρες 08.00-11.00 π.μ.
  2. Στην Ελασσόνα –κεντρική πλατεία –Κυριακή 10/10/2021 και ώρες 01.00-17.00 το απόγευμα
  3. Σε όλη τη διαδρομή από όπου θα διέρχονται τα αυτοκίνητα .

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υπεράσπιση της εργασίας μας και του Δημόσιου Σχολείου!
Επόμενο άρθρο 24 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα