Ειδήσεις

Στις Σέρρες το 39ο συνέδριο της ΙΡΑ – Ιστορική εκλογή για την ΙΡΑ Καρδίτσας


         Στην όμορφη πόλη των Σερρών πραγματοποιήθηκε φέτος το 39ο πανελλήνιο συνέδριο του ελληνικού εθνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Μεταξύ των τοπικών διοικήσεων που συμμετείχαν ήταν φυσικά και αυτή της Καρδίτσας, η οποία αποτελούνταν από διμελή αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Μητρόπουλο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σπηλιάς και επιτίμου μέλους της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Στο περιθώριο των τυπικών συνεδριακών θεμάτων σχετικά με την ΙΡΑ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν επισκεπτόμενοι μοναδικά αξιοθέατα της περιοχής, όπως το οχυρό Ρούπελ και το σπήλαιο της Αλιστράτης. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ήταν αναρίθμητες οι ενδιαφέρουσες συναντήσεις, ανταλλαγές απόψεων και σχεδιασμοί για υλοποίηση δράσεων με τις υπόλοιπες τοπικές διοικήσεις της χώρας και με τους συμπατριώτες μας εκπροσώπους του αντίστοιχου κυπριακού τμήματος.

Όπως έχει καθιερωθεί, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου βραβεύτηκαν από τις αντίστοιχες επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί από το εθνικό τμήμα, οι τοπικές διοικήσεις που ξεχώρισαν την προηγούμενη χρονιά για την ποιότητα τους, τη δραστηριότητα και την ανάπτυξη τους και έτσι, η ΙΡΑ Καρδίτσας πρόσθεσε στο παλμαρέ της ακόμη τρεις επαίνους, αγγίζοντας τον αριθμό 20 μέσα στην τελευταία δεκαετία. Ακόμη μια επιτυχία της τοπικής αντιπροσωπείας ήταν η αίτηση και εν τέλει η ανάληψη της ευθύνης διοργάνωσης της 17ης πανελλήνιας φιλικής συνάντησης ΙΡΑ, η οποία θα διεξαχθεί στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Ως επιστέγασμα των καλών ειδήσεων, τέλος, αλλά και ως ιστορική στιγμή εφόσον δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν για μέλος της τοπικής διοίκησης, ήρθε η εκλογή του προέδρου της ΙΡΑ Καρδίτσας, κ. Γιώργου Ζαρχανή, στο νέο διοικητικό συμβούλιο  του ελληνικού εθνικού τμήματος, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο κλείσιμο της γενικής συνέλευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νεοεκλεγέν συμβούλιο βρίσκεται μπροστά σε μια τριετία έντονων προκλήσεων, ξεκινώντας μάλιστα με την κορυφαία εξ αυτών, όπως είναι η διοργάνωση του 66ου παγκόσμιου συνεδρίου που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Αθήνα, όπου θα προκύψει και η νέα σύνθεση του παγκόσμιου εκτελεστικού συμβουλίου. Στο τιμόνι του ελληνικού εθνικού τμήματος παραμένει για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος, ο κ. Βλάσιος Βαλατσός.

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Επισκέψεων Γιώργου Κωτσού, Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας