Ειδήσεις

Στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας


Στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Καθημερινά, η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου είναι γεμάτη από κόσμο που αγαπά τον θεσμό και τον στηρίζει ουσιαστικά.

Την ίδια στιγμή, η επισκεψιμότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και την ανανεωμένη της ιστοσελίδα, από όπου μπορούν να παρακολουθούν τις παραστάσεις σε απευθείας αναμετάδοση οι όπου γης Έλληνες, έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ.

Η καρδιά του θεάτρου χτυπάει στην Καρδίτσα, εδώ όπου κάθε μέρα συντελείται κάτι μαγικό. Θεατρικές παραστάσεις, τιμητικά αφιερώματα σε αξιόλογους ανθρώπους της Τέχνης και ένα ολόκληρο παράλληλο ΄΄σύμπαν΄΄ του Φεστιβάλ, με υψηλού επιπέδου θεατρικά σεμινάρια και άλλες παράλληλες δράσεις, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και αποδεικνύουν πως η Καρδίτσα κρατάει πολύ ψηλά το σκήπτρο του πολιτισμού.

Το βράδυ της Τρίτης 19 Μαρτίου το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει την Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου ΣΥΝΘΕΣΗ που παρουσίασε το έργο του Κώστα Σταύρου «BLACK BIRTHDAY».

 Αυτός ήταν ο πέμπτος κατά σειρά θίασος που διαγωνίστηκε από τους οχτώ συνολικά που θα λάβουν μέρος.

Το Φεστιβάλθα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαρτίου και περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αντάξιο του κύρους του θεσμού.

 

Πρόγραμμα

Πέμπτη 21 Μαρτίου

Δημοτικό Κινηματοθέατρο – Ώρα 8.30μμ.

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής» Δήμου Ζίτσας

Έργο: «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του ΤένεσσιΟυίλιαμς

 

Κριτική Επιτροπή

Την Κριτική Επιτροπή στελεχώνουν: ο ηθοποιός Γιώργος Σουξές, η ηθοποιός Γεωργία Ζώη, ο συνθέτης Παναγιώτης Καλατζόπουλος, ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζηπαππάς καιη χορογράφος Κάλλια Θεοδοσιάδη.

 

Απευθείας μετάδοση

Απευθείας μετάδοση όλων των παραστάσεων μέσω livestreaming από την ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 20:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Κλιμάκιο της ΓΣΕΕ στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα